Λαμπερά εγκαίνια για το ολοκαίνουργιο πολυδύναμο Ιατρείο Σκάλας

Το ολοκαίνουργιο πολυδύναμο ιατρείο Σκάλας, ένα πραγματικό κόσμημα για το νησί μας και ιδιαίτερα για την περιοχή, είναι γεγονός.

Σήμερα το πρωϊ πραγματοποιήθηκαν τα λαμπερά εγκαίνια του νέου ιατρείου παρουσία του ομογενή ευεργέτη Γεωργίου Φωκά, που φέρει και το όνομά του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύ σημαντική χειρονομία και της οικογένειάς του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Ελειού-πρόννων Σπυρονικόλας Σολωμός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Υγείας, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαδάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας κ. Κουρκουμέλης, ο Πολιτικός μηχανικός Σταύρος Τραυλός που ανέλαβε και την τοποθέτηση του κτηρίου και την επίβλεψη των  εργασιών που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση. Το παρών έδωσαν στην σημαντική τελετή των εγκαινίων Προέδροι Συλλόγων, φορείς και πολύς κόσμος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Φωτιος Γαβριελάτος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Φωκά και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου για την περιοχή και ευχήθηκε να είναι καλορίζικο.

“Ημέρας χαράς” χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης αφού έκοψε την κορδέλα, με την ευχή να είναι καλορίζικο και να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο χωριό της Σκάλας και σε όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Ελειού-Πρόννων.

Ο κ. Φωκάς φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στήριξαν αυτή την κίνηση αγάπης και προσφοράς εκ μέρους του για την Κεφαλονιά.

Το κτήριο όπως εξήγησε ο κ. Τραυλός ήρθε από την Αυστρία και στήθηκε στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε στην Κοινότητα Σκάλας, σχεδιασμένο με ειδικές προδιαγραφές, σε λιτή αλλά μοντέρνα γραμμή, με θερμομόνωση για ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο χωρίς δηλαδή  τη χρήση καλοριφέρ και aircondition. Ο κ. Τραυλός αφού με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Φωκά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αλλά και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου πνοής για την περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κεφαλονιά και η Σκάλα που αποτελεί την “ναυαρχίδα” του Τουρισμού, μπορούν να νοιώθουν υπερήφανες γιατί πλέον διαθέτουν το πιο υπερσύγχρονο αγροτικό ιατρείο στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος κ. Παρίσης τίμησε τον ευεργέτη κ. Φωκά με μία αναμνηστική πλακέτα ενώ τιμητικά διπλώματα παρέλαβαν όλοι συνέβαλαν στην στην ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις