Η Γενική Γραμματέας Ισότητας στην Κεφαλονιά-Συνάντηση με Δήμαρχο και υπογραφή Χάρτας Ισότητας Δύο Φύλων

Σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο υπεγράφη η Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Δύο Φύλων από  τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά.

Όπως τόνισε η κα Κούβελα στον χαιρετισμό της με την υπογραφή και του Δήμου Κεφαλονιάς στην Χάρτα Ισότητας η χώρα μας πρωτοπορεί στην Ευρώπη σαν την περιοχή με τις περισσότερες υπογραφές.

Σκοπός της υπογραφής είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου για την ενσωμάτωση της ισότητας των δύο φύλων στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη δημιουργία ενός τμήματος Ισότητας σε κάθε Δήμο, με τον Δήμο Κεφαλονιάς να υπάρχει ήδη το συγκεκριμένο τμήμα από το οποίο θα συσταθεί μία επιτροπή Ισότητας που θα έρθει σε επαφή με τις γυναικείες συλλογικότητες για θέματα που αφορούν, την Παιδεία, την Υγεία, την Γεωργία και κάθε είδους δραστηριοτητες.

Η κα Κούβελα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για τα θέματα ισότητας στην κοινωνία, ενώ τόνισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης “έχουν μείνει πίσω” και τα θέματα ισότητας, με τις γυναίκες να είναι δυστυχώς σε πολύ δυσχερή θέση, καθώς βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τη φτώχια και την ανεργία. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας υπογράμμισε ακόμα ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο μορφωμένες σε σχέση με τους άντρες εντούτοις όμως όσο ανεβαίνουμε τα σκαλιά της ιεραρχίας σε μία υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία οι γυναίκες απουσιάζουν αισθητά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης από τη μεριά του ευχαρίστησε την κα Κούβελα και τόνισε ότι η παρουσία της τιμά την Κεφαλονιά ενώ στη συνέχεια πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα του Δήμου, στην Γενική Γραμματέα Ισότητας, αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα στα συμπεράσματα που βγήκαν από την  κατ ιδίαν συζήτηση που είχαν μεταξύ τους και με τα μέλη του Τμήματος Πρόνοιας και Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσουν με γνώμονα την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή των γυναικών.

Την κα Κούβελα καλοσώρισαν επίσης στην Κεφαλονιά η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις