Πέταξαν τραυματισμένο σκυλάκι στα …σκουπίδια!!!

Eίμαστε πολύ μα πολύ αναστατωμένοι. Aργά χτες το βράδυ δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από την αστυνομία να τους βοηθήσουμε με ένα σκυλί το οποίο βρισκόταν ΠΕΤΑΜΕΝΟ σε ένα κάδο σκουπιδιών στο Αργοστόλι κάτω από το νοσοκομείο.
Πήγαμε αμέσως και βρήκαμε ένα συμπολίτη μας με το σκύλο του που τυχαία περνούσε από το σημείο. Ο σκύλος του προφανώς μύρισε και αντιλήφθηκε το άτυχο σκυλάκι μέσα στο κάδο, το τράβηξε επίμονα προς εκεί γαβγίζοντας και ο άνθρωπος έπαθε την πλάκα του βλέποντας πεταμένο-ζωντανό το μικρόσωμο σκυλί. Εκεί βρισκόταν και το περιπολικό της αστυνομίας με δυο παλληκάρια -αστυνομικούς, αφού προηγουμένως τους είχε καλέσει σε βοήθεια ο συμπολίτης μας, οι οποίοι όλοι μαζί κατάφεραν και είχαν βγάλει το μικρό από τον κάδο σκουπιδιών και μας περίμεναν να μας το παραδώσουν. Ήταν όλοι τους σοκαρισμένοι. Το σκυλί βογκούσε από τους πόνους, αφού φαινόταν χτυπημένο από διερχόμενο αυτοκίνητο, που προφανώς το καθίκι αφού χτύπησε το σκυλί σκέφθηκε να το… βοηθήσει με το παραπάνω τρόπο, να το πετάξει σα σκουπίδι, ζωντανό, αλλά βαριά τραυματισμένο στο κάδο των σκουπιδιών για να το παραλάβουν την επομένη τα αυτοκίνητα αποκομιδής και να τελειώσουν τη… δουλειά.
Δεν το χωρά ο νους μας. Ποιο σκουπίδι μπόρεσε και πέταξε μισοπεθαμένο το άτυχο ζώο σε κάδο σκουπιδιών; Τι ανωμαλία μπορεί να κουβαλάει αυτός ο να μην τον αποκαλέσουμε τώρα, τι σκεφτόσουν ρε ηλίθιε και πέταξες έτσι το πλάσμα αυτό, πως μπόρεσες ρε άνθρωπε, πως γύρισες σπίτι σου στην οικογένεια σου στα παιδιά σου και μπόρεσες να κοιμηθείς με ελαφρά την συνείδησή σου; Δεν υπάρχουν λόγια, η τόσο πλούσια γλώσσα μας φαντάζει τόσο φτωχή σε κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουμε με σαφήνεια το πως αισθανόμαστε για αυτό το κτήνος. Ο μικρός βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κα Βαβάση και δίνει σκληρή μάχη για την ζωή του. Λυπούμαστε τόσο πολύ. Μόλις χτες γράφαμε για τον φίλο Βρετανό Γιάννη που ρισκάρισε τη ζωή του για την ευζωία των ζώων του νησιού μας και αμέσως μετά λάβαμε την υποστήριξη από κάποιο πολύ καλό συμπολίτη μας που έπραξε τα δέοντα. Ντροπή και μόνο ντροπή!

Σύλλογος Ζωοφίλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς»

1
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις