Ζητάει από το Δικαστήριο «αντί για μισό εκ. ευρώ να πληρώσει μόνο 50 χιλ. ευρώ» ο Μάκης Φόρτες

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δικαστική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε, φέρνουμε σήμερα στο φως, η οποία έλαβε χώρα στα Δικαστήρια της Κεφαλονιάς πριν απο λίγους μήνες.
Με αίτησή του ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου ζητάει την υπαγωγή του στον νόμο Κατσέλη και ειδικότερα ζητάει να του ψαλλιδιστεί χρέος μισού εκατομυρίου περίπου ευρώ που βαρύνει τον ίδιο και συγγενικά του πρόσωπα και αντί γι΄ αυτό να πληρώσουν μόλις πενήντα χιλιάδες ευρώ και αυτά σε περίπου 240 δόσεις. Το θέμα αποκτά σημαντικές πολιτικές διαστάσεις, καθώς:
1. Το επίμαχο δάνειο τεραστίου ύψους (μιλάμε για πάνω από μισό εκατομύριο ευρώ) χορηγήθηκε την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Αργοστολίου ή αργότερα;
2. Ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε επί χρόνια δημόσιο χρήμα πως δεν είχε την προνοητικότητα να προβλέψει ότι μισό εκ. ευρώ δεν ξεπληρώνεται εύκολα με δύο μισθούς;
3. Το θέμα γύρω από τις διαχειριστικές ικανότητες του κ. Φόρτε αποκτά μεγαλύτερο βάθος αν σκεφτούμε ότι και τον πρώην Δήμο Αργοστολίου τον παρέδωσε καταχρεωμένο, σύμφωνα με όσα δηλώσει δημόσια κατά καιρούς ο νυν Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης. Το τονίζουμε αυτό γιατί ακόμη και σήμερα ο κ. Φόρτες αρθρογραφεί και δίνει συμβουλές στους νυν ασκούντες την εξουσία, την ώρα που ο ίδιος απέτυχε στον οικονομικό τομέα και ως πολίτης και ως δημόσιο πρόσωπο.
4. Εάν τελικά το αίτημα του κ. Φόρτε έχει γίνει δεκτό τότε τίθεται θέμα ισονομίας και για πλήθος άλλων μισθωτών που έχουν λάβει ως δάνειο πολύ μικρότερα ποσά.
Εμείς θα παρακολουθήσουμε στενά το θέμα και θα σας ενημερώσουμε και για τυχόν απόφαση Δικαστηρίου καθώς αφορά το κοινό και τους δημότες η μεταχείρηση των πολιτικών προσώπων ώστε να είναι σίγουρο ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισότητα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

efimeridakefalonia.gr

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις