Ο Μανώλης Γλέζος στα Φαρακλάτα

Στα Φαρακλάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο μεγάλος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος όπου επισκέφθηκε το Μουσείο Ηλεκτρισμού συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη, την κα Ξένια Γρηγοράτου-Ραζή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΟΝΙΟΣ» και Νίκο Ζαχαρούς από την ομάδα «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ».

Οι Φαρακλάδες επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στον Μανώλη Γλέζο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαρακλάτων Τάκη Παπαναστασάτο, ο οποίος τον καλωσόρισε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρακλάτων καλωρορίζω τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, τον αγωνιστή της Αντίστασης, της Ελευθερίας τον Μανώλη τον Γλέζο, τον γνήσιο και καθαρό Έλληνα, καλώς ήρθες στο χωριό μας Μανώλη Γλέζο”, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό δώρο της περιοχής. Εκεί μαζί με τους επιτρόπους της  Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας και το  Ιερέα του χωριού π. Ν. Παπαναστασάτο, έγινε μία μικρή ξενάγηση στον κ. Γλέζο στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ηλεκτρισμού από τον κ. Μακρή.

Αμέσως μετά ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μανώλης Γλέζος χάρισε από ένα αντίγραφο του βιβλίου του “Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής” σε όλους τους παριστάμενους το οποίο και υπέγραψε προσωπικά για τον καθένα ενώ ο κ. Λουράντος πρόσφερε στον κ. Γλέζο μέλι δική του παραγωγής.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Γλέζος μετέβηκε στην πλατεία του χωριού όπου υπάρχει μία ελιά στην οποία κατά της διάρκεια της Κατοχής οι Ναζί είχαν κρεμάσει ένα νεαρό αγωνιστή, τον Άγγελο Διονυσίου Κωνσταντάκη, 28 ετών. Στο σημείο αυτό ο μεγάλος αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος αποτίμησε φόρο τιμής στην μνήμη του νεαρού αγωνιστή και όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας προσφέροντας λίγα λουλούδια.

Ο Μανώλης Γλέζος ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή και την ευκαιρία που είχε να συνομιλήσει μαζί τους και εν συνεχεία αναχώρησε για το Αργοστόλι.

ρεπορτάζ Αθανασία Μαρκάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις