Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: Συμμετοχή στην εκπαιδευτική θεματική εβδομάδα “Σώμα και Ταυτότητα”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κεφαλλονιάς στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα συμμετάσχει στην εκπαιδευτική θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα προβούν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σχετικά με το θέμα της «Έμφυλης βίας» σε μαθητές Γυμνασίων του Ν.Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μετά από πρόσκληση των σχολείων προς το Φορέα μας.

Η έμφυλη βία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η άρση των έμφυλων στερεοτύπων είναι σημαντικά ζητήματα, τα οποία οφείλουμε είτε ως ειδικοί, είτε εν γένει ως κοινωνία, να τα συζητάμε και να τα φέρνουμε στην επιφάνεια.

Οι επιμορφωτικές παρεμβάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Ιθάκης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα Γυμνάσια του Νομού Κεφαλλονιάς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ενώ το υλικό της παρουσίασης θα χρησιμοποιηθεί και από Γυμνάσια στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις