Κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

Η πρώτη άποψη λέει: είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!! ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.. Άρα όσοι αντιτίθενται είναι οπισθοδρομικοί. Τα γεγονότα λίγοι τα γνωρίζουν τελικά.

Λοιπόν να σας εκφράσουμε τα γεγονότα.. Αιολικό πάρκο.. που?? Στα ΚΗΠΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΡΟΥ… τι είναι ??? θα πει κάποιος.. Η περιοχή είναι βοσκοτόπια. .Ερημικό τοπίο…    Έτσι είναι .. αυτό βλέπουν.. τι ενοχλεί λοιπόν ???? Γιατί δεν αφήνουμε τον τόπο να αναπτυχθεί? ???

Αρχικά λοιπόν σάς λέμε ότι εκεί που εσείς βλέπετε ερημιά και βοσκοτόπια  εμείς  βλέπουμε Ιστορία Αρχαιολογία Θρησκεία.. Και βέβαια σκεπτόμαστε..  θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε αιολικό πάρκο ή ηλιακό πάρκο πάνω  στην Ακρόπολη? ???? Επ ουδενί. . Και σας λέμε ότι η Παλική πληγωμένη από τους σεισμούς έχει την Ακρόπολη της… έχει τον Παρθενώνα της… και η περιοχή που άλλοι βλέπουν μόνο ερημιά ,διαβρωμένα χώματα και βοσκοτόπια έχει ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.

Τα Γερμανικά φυλάκια χώρος εθνικής μνήμης και εθνικής συνείδησης για τα σχολεια, πρέπει να αναδεχθεί (από δω πέρασαν οι «βάρβαροι»),διάβαση μεταναστευτικών πουλιών(με την αρ.807/2014 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας τα αιολικά πάρκα πρέπει να μένουν εκτός των μεταναστευτικών διαδρομών των πουλιών), περιοχή Natura. Τους φούρνους των Καλογήρων έψηναν και μοίραζαν ψωμί στην Παλικη , το Ακρωτήριο της Σχίζας με την ιστορία του υποβρύχιου Παπανικολή , η Πλατειά άμμος  η πρώτη παραλία των επτανήσων με την δική της ιστορία κατά την αντίσταση, το φανάρι του Γέρο Γόμπου 3ο σε μέγεθος στην Ελλάδα, το Δρακοντόσπηλο αρχαίος λατρευτικός χώρος, ο ιστορικός και ιερός τόπος του Ταφιού  με το Ασκληπιείο του Νερού και φυσικά το αγαπημένο μας  Μοναστήρι Κηπουραίων κόσμημα  ανεκτίμητο.   Η Παλική που έχει  εξαιρετικά όμορφους οικισμούς έχει την δική της Ακρόπολη… τα Κηπούρια

Είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  λοιπόν με το αιολικό πάρκο αρχικά γιατί ο χώρος έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΞΙΑ.. Πέραν όμως από αυτό ας δούμε καθαρά και το τι έχει γίνει… κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες και αδειοδοτήθηκαν ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας  την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. .

Η εταιρεία ανεμογεννητριών ήρθε προ τετραετίας και ζήτησε εγγράφως την συναίνεση της Μητροπόλεως ως ιδιοκτήτη για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Μορού Κηπουραίων. Η Μητρόπολη ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ. Η ίδια εταιρεία επανήλθε προ ετών όταν η Μητρόπολη ευρισκόταν εν Χηρεία ,είχε κοιμηθεί ο Μακαριστός Σπυρίδων. Όχι προς τη Μητρόπολη αλλά προς το Δασαρχείο.. Το δασαρχείο δεν γνώριζε τον ιδιοκτήτη της περιοχής δηλ το Μοναστήρι  και ως κατά τον νόμο όφειλε  δημοσιοποίησε αγγελία στον τοπικό τύπο προς αναζήτηση ιδιοκτήτη..

Κανείς δεν απάντησε ούτε βέβαια ο όσιος Ευσέβιος παρά το ότι διάβαζε καθημερινά όλο τον Ευρωπαϊκό τύπο!!!!!!!! έτσι η περιοχή χαρακτηρίστηκε  ΔΗΜΟΣΙΑ και πλέον η υπογραφή ήταν τυπική διαδικασία του δασαρχείου όπως και έγινε. Η εταιρεία ήταν πλέον «νόμιμη» προς εγκατάσταση του έργου της..

Και θα εγκατασταθούν λέει Τρεις Ανεμογεννήτριες και ο τόπος θα ευνοηθεί…. μα όμως αναρωτιόμαστε, στα Διλινάτα που έχουν εγκατασταθεί  τόσες ο τόπος δεν ευνοήθηκε… και μόλις φέτος άρχισαν να ζητούν, όσα τους ανήκουν οι κάτοικοι τους… και τι προβλέπεται στην περίπτωσή μας????? ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΑ!!!! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΠΑΛΙΚΗ!!!!!

Επιπλέον το ζήτημα είναι ΗΘΙΚΟ… πως να μην μιλούμε με την καταπάτηση της Γης που από παιδιά γνωρίζουμε….Και τέλος αναρωτιόμαστε … για να απορροφηθούν ίσως κονδύλια και επιδοτήσεις  που αφορούν σε τέτοιες ¨Επενδύσεις¨ που ουσιαστικά τα χρήματα θα πάρει κάποια εταιρεία  και ίσως ακόμα να είναι και ξένοι εμείς θα πρέπει να δεχτούμε άκριτα όλα όσα μας ετοιμάζουν χωρίς καν να μας ρωτήσουν ????

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ…

Κλείνοντας επειδή θέλουμε να είμαστε  δίκαιοι οφείλουμε  να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε και μείς ευθύνη.. ΦΤΑΙΜΕ… Σαν πολίτες και χωριανοί που εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες  δεν  διεκδικήσαμε δεν παλέψαμε δεν υπερασπιστήκαμε το ΦΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΓΗΣ… Γιατί σίγουρα τώρα που βλέπουμε τον κίνδυνο να την πλησιάζει νιώθουμε την ανάγκη να την προστατέψουμε ενώ όσοι είχαν τις τελευταίες  δεκαετίες  θέσεις ευθύνης, ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δηλ ,  θα έπρεπε να είχαν αναδείξει τον πλούτο της περιοχής ..

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ..Σαφώς όλοι πρέπει να προστατεύουμε με τις ΑΠΕ τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον μας.. ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..

Αυτό ΖΗΤΑΜΕ για την περιοχή που η πολιτεία βλέπει ερημιά.. Ζητάμε την πραγματική ανάπτυξή της.. όλος αυτός ο πλούτος να αναδειχτεί  και να γίνει επισκέψιμος .. κρουαζιερόπλοια και τουριστικά πρακτορεία που το καλοκαίρι αναζητούν προορισμούς να επισκεφτούν, είμαστε βέβαιοι πως θα επέλεγαν αυτόν  τον ευλογημένο τόπο στα προγράμματα τους συνδράμοντας έτσι στην τόνωση της οικονομίας όλης της Παλικης.

Τελικά φαίνεται  πως όπως στην Ελλάδα μας αυτή τη δύσκολη εποχή, έτσι και στην Παλική λείπει το ΟΡΑΜΑ … ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ .. ΤΟ ΠΑΘΟΣ.. Ίσως πάλι να λείπει ο ΑΡΧΗΓΟΣ…

Ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ  ΤΚ .ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ                                                       ΚΟΥΤΣΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΜΙΝΑΡΑΔΩΝ                   ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ             ΣΤΑΘΑΤΟΣ Ν. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                       ΜΑΡΟΥΛΗΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ    ΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΑΛΙΚΗΣ                                      ΤΣΙΒΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Κ.Ι.Σ.                                                         ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ  ΣΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΑΣΤΙΣ 4/9/16

Κύριοι και κύριες,

ΟΙ Στρατηγοί πολεμούν κοντά στους  στρατιώτες τους την ώρα της μάχης αλλιώς …. από απέναντι και πίσω από το βουνό.. είναι σίγουρα  Δειλοί και το χειρότερο Ύποπτοι!!!!  Μέχρι σήμερα στον πόλεμο των Καμιναράτων  κυρία Βουλευτή, Δήμαρχε, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δασάρχη είστε Απόντες…

Όπως ελπίζουμε μαθαίνετε κάποιοι καταπάτησαν, κατά απλό και ευθύ λόγο ‘έκλεψαν’ ,εκκλησιαστική περιουσία για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες σε περιοχή μεγάλης επισκεψιμότητας και μεγάλης προοπτικής με συνέπεια το κάψιμο κάθε ελπίδας αυτού του παραμελημένου από όλους σας τόπο της Παλικής.

Οι Καμιναράδες σήμερα  μετράμε τους φίλους μας.. Εδώ στον πόλεμο που η αδιαφορία σας άμεσα ή έμμεσα συνέδραμε τους αντιπάλους μας.

Σας  καλούμε για ανταλλαγή απόψεων, από πλευράς μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, στον τόπο που σχεδιάζεται το έγκλημα κατά του τόπου, την περιοχή ΜΟΡΟΥ ΚΗΠΟΥΡΑΙΩΝ, στις 4-9-16 και ωρα 11.00πμ.

Εκεί στο ύψωμα που πολέμησαν οι πατέρες μας και συναντάμε τις ψυχές των παπούδων μας κάθε βράδυ, όλοι οι παλικισιάνοι  θα αποκαλύψουμε και θα γράψουμε τη δική μας ιστορία.. όπως και σεις Κύριοι.

Δυο ιστορίες ή παράλληλες ή  απέναντι.

Μέχρι σήμερα είστε απόντες κρυμμένοι σε αποφάσεις καθ όλα θετικές. Είστε όμως πίσω από το βουνό. Από σήμερα  θα σας βλέπουμε δίπλα μας αν θέλετε  να σας αντιμετωπίζουμε ως Φίλους .

ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΑ  25/8/16

Ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ  ΤΚ .ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ                                                       ΚΟΥΤΣΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΜΙΝΑΡΑΔΩΝ                   ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ             ΣΤΑΘΑΤΟΣ Ν. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                       ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΣ                               ΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ                                  ΤΣΙΒΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις