Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου – Καραβόμυλος- Κεφαλονιά: Εκθέσεις Πολιτισμού Θέρους 2016 Έκθεση με πολύτιμα εργόχειρα

Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου Ionian center Καραβόμυλος- Κεφαλονιά Εκθέσεις Πολιτισμού Θέρους 2016
Έκθεση με πολύτιμα εργόχειρα με κλωνά από το φυτό αθάνατο της Βούλας Αμβροσιάτου

Η Βούλα Αμβροσιάτου συνεχίζει την μακραίωνη, ονομαστή Κεφαλονίτικη παράδοση των εργοχείρων από κλωνά του φυτού αθάνατος (Agave Americana). Μετά από ειδική επεξεργασία στο φύλλο του φυτού εξάγεται και εν συνεχεία επεξεργάζεται την ιδιαίτερη αυτή κλωνά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις.

Οι ωραιότατες έγχρωμες αποχρώσεις των εργοχείρων γίνονται με φυτικές βαφές. Η Β.Α με γνώση, υπομονή, επιδεξιότητα, κεντώντας με το βελόνι της είτε επάνω στο ύφασμα είτε πλέκοντας με τον κροσέ, συνεχίζει και εξελίσσει την αντίστοιχη οικογενειακή παράδοση και δημιουργεί φίνα και λεπτεπίλεπτα έργα χειρός υψηλής αισθητικής. Έτσι, τα φαμόζα χειρόκτια που φόραγαν οι μεγάλες σιόρες μετεξελίχτηκαν σε νέα χρήση όπως και παλιά μοτίβα σε σπίλες για το πέτο ή μποκολέτες για να στολίσουν το αυτί!
Η μοναδική και σπάνια έκθεση εργοχείρων θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου-Ionian center-, στο άλσος της λίμνης Καραβομύλου Κεφαλονιάς από 09/08- 14/08/2016 και ώρες 19.00-21.00 μ.μ.
Για το Δ.Κ.Ι
Τάκης Τόκκας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις