Τις 10 Αυγούστου η παρουσίαση του βιβλίου ” Οίνος- Ο ιστορικός κύκλος των Κεφαλονίτικων κρασιών””

Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς – Ωδείο Αργοστολίου ΡΟΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ σας καλεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 08:30 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος Ωνάσης» προς τιμή του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών συνολικά για το έργο του, λαογράφου

κ. ΑΓΓΕΛΟΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΜΠΟΝΟΥ.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο βιβλίο του «ΟΙΝΟΣ – Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ». Η έρευνα και η μελέτη για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δεμπόνο το 1988 με την παρότρυνση και οικονομική υποστήριξη του γνωστού Κεφαλονίτη οινοποιού Γιάννη Καλλιγά στον οποίο θα γίνει και ένα μικρό αφιέρωμα για την συμβολή του στην προώθηση και παγκόσμια αναγνώριση του Κεφαλονίτικου αμπελώνα και ειδικά της Ρομπόλας.

Η παρουσίαση θα γίνει από τις κυρίες Έλλη Βανδώρου και Βάσω Ιωαννάτου.

Με σκοπό την ολοκλήρωση του “κύκλου” του Κεφαλονίτικου κρασιού θα γίνει επίσης συνοπτική αναφορά σε Οινοποιεία που σήμερα λειτουργούν στο νησί και τα οποία θα προσφέρουν ευγενώς τα Ροζέ κρασιά τους για την πραγματοποίηση γευσιγνωσίας από τους συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Θα απολαύσουμε επίσης έντεχνα λαϊκά τραγούδια, από την ορχήστρα των μαθητών της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς- Ωδείο Αργοστολίου ΡΟΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Μαριάννας Σκούτα.

Θα προσφερθεί κρασί των οινοποιείων :

Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Ρομπόλας Κεφαλονιάς

Gentilini

Κτήμα Χαριτάτου

Menousis Wines

Οινοποιείο Μελισσινού

Οινοποιείο Φοίβος

Οινοποιϊα Divino

Sclavos Wines
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις