Έναρξη Εκδηλώσεων «Εβδομάδας Αποδήμων – 2016»

Με την εξαιρετικά ποιοτική Εκδήλωση, που τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς ((Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.), με τίτλο «Τέχνες και Πολιτισμός στα Ιόνια Νησιά», της οποίας  την οργανωτική επιμέλεια είχε το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, άρχισαν την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στην Πεσσάδα ,στο Καλλιτεχνικό Κέντρο Δημιουργίας και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Παρθένης, οι Εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Αποδήμων – 2016» στην Κεφαλονιά.

Δύο ιδιαίτερα φροντισμένες Εκδόσεις, που επιμελήθηκε η Καθ.Δώρα Μαρκάτου, με τη συνεργασία του Καθ.Παν.Ιωάννου και του Καθ.Δημ.Παυλόπουλου ,με τίτλο «Η Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής» και «Η Δημόσια Γλυπτική στα Επτάνησα», ήταν η πνευματική προσφορά των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο χώρο των Γραμμάτων, υπό τη φροντίδα του Α/Πρύτανη κ.Ν.Μαραβέγια και του Προέδρου κ.Ι.Δραγώνα.

«Οι Σχέσεις Κύπρου – Κεφαλονιάς στα νεότερα χρόνια» ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε από τον τ.Πρέσβη Γεώργιο Γεωργή και τη Συγγραφέα κ.Εύη Λειβαδά και ακολούθησε από τον Καθ.Αγ.Κονιδάρη η ενότητα του «Εργαστηρίου Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού».

Τη βραδιά έκλεισαν μελωδικά οι γνωστοί και αγαπητοί σε όλους μας Αδελφοί Καραβιώτη.

Την Εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» κ.Διονύσης Βλάχος, ο τ.Πρόεδρος κ.Απόστολος Αγγούριας, ο Επ.Πρόεδρος Δρ Μαρίνος Χιόνης, η Α/Πρόεδρος κ.Αγγελική Χιόνη, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά κ.Μαρ.Νεοφύτου, ο τ.Πρύτανης κ.Νίκος Μαρκάτος, ο τ.Α/Περιφερειάρχης κ.Σωτήρης Κουρής και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των Αποδήμων, της Εκπαίδευσης, των Τεχνών και της Πολιτικής.

Το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και την Ομοσπονδία Αποδήμων εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

an an1 an2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις