Σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τις νέες τεχνολογίες

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του προγράμματος «E-OLIVE Enhancing Olive Oil Production with the use of Innovative ICT | Ενίσχυση της παραγωγής του ελαιολάδου με την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», οργανώνουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στο Μουσείο Ελιάς «Δονάτος Παϊπέτης» στους Κυνοπιάστες.

Το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας ήταν η ανάπτυξη αποδοτικής μεθόδου παραγωγής ελαιολάδου με τη χρήση Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών και στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αισθητήρες χαμηλού κόστους για την καταγραφή περιβαλλοντικών δεδομένων.

“Ολοκληρώνουμε σήμερα μια από τις κοινές προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Αυλώνας και του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε έναν τομέα που έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία: τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τις νέες τεχνολογίες” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακών Δικτύων και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας και συνέχισε: “Κοινή μας απόφαση είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας αυτής και η διεύρυνση σε νέους τομείς έχουν ήδη δρομολογηθεί. Κοινές προτάσεις προς τις ευρωπαϊκές αρχές για την πραγματοποίηση από κοινού δράσεων και έργων, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.

Η επιλογή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη στενότερη συνεργασία των Περιφερειών Ελλάδας- Ιταλίας- Αλβανίας και των επιστημονικών ιδρυμάτων τους έχει γίνει αποδεκτή και σύντομα θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς”.

 Στην ημερίδα από αλβανικής πλευράς συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αυλώνα Sadrit Danaj, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Περιφέρειας Αυλώνα Jeta Xhelilaj, ο αντιπεριφερειάρχης Αυλώνα  Harallamb Pandehis, ο Δήμαρχος Κονίσπολης  Shuaip Beqiri, ο Δ/ντης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Arben Breshani, εκπρόσωποι του Κέντρου Γεωργικών Τεχνολογιών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν εκτός του κ. Φοντάνα, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πρωτογενούς Τομέα Κέρκυρας Γιάννης Κουλούρης και Ζακύνθου Τζώρτζης Σιγούρος, εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου/ Τμήματος Πληροφορικής, μέλη της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος, υπηρεσιακοί παράγοντες, μέλη της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας ελαιολάδου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας (Ελλάδα – Αλβανία 2007 -2013).

DSCN3926 DSC05207
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις