27.000 “σήκωσε” ο γιός του Ρουχωτά από το Γηροκομείο Ληξουρίου-Νόμιμο σίγουρα, ηθικό όμως;

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες εντός του 2015 ο Κωνσταντίνος Ρουχωτάς, γιος του τέως και επί μακρά σειρά ετών Προέδρου του Δημοτικού Γηροκομείου Ληξουρίου Βασίλη Ρουχωτά, εισέπραξε από την “Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου” το ποσό των 27.000 περίπου ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Η συγκεκριμένη εργασία ανατέθηκε με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Φυσικά τα πάντα είναι νόμιμα και ουδείς αμφισβητεί το νομικό σκέλος της υπόθεσης. Από την άλλη όμως σε επίπεδο πολιτικής ηθικής “χτυπάει άσχημα στο αυτί” το γεγονός ότι ανάμεσα σε τόσους μηχανικούς, τόσο στο Ληξούρι όσο και στην Κεφαλονιά συνολικά, επελέγη “ως διά μαγείας” ο γιος του επί 8 έτη πρώην Προέδρου του Ιδρύματος. Κάποιος μπορεί φυσικά να πει ότι πρόκειται για σύμπτωση.

Είναι όμως βέβαιο ότι στην τοπική κοινωνία δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο “πακετάκι” όλως τυχαίως, το “σήκωσε” ο γιος του ανθρώπου που επί χρόνια ήταν ουσιαστικά ταυτισμένος με το Γηροκομείο Ληξουρίου.

Γενικά όμως το θέμα του Γηροκομείου Ληξουρίου, όπως ακούμε, έχει πολύ “δημοσιογραφικό ψωμί” και είναι πιθανόν να βγουν πολλά “λαβράκια”. Γι’αυτό και είναι πολύ πιθανόν να απασχολήσει σύντομα το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλλονιάς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις