Η παιδική προστασία δεν είναι πολυτέλεια!

O Δήμος Κεφαλλονιάς μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας και των Κοινωνικών Λειτουργών που πλαισιώνουν την ομάδα προστασίας Ανηλίκων, συνυπέγραψε το  κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα, ώστε τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής πολιτείας(Βουλή, Αρμόδια Υπουργεία)  να λάβουν όλα τα αναγκαία νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την ανάπτυξη μιας εθνικής συμμαχίας για τη διεκδίκηση και προώθηση της καλύτερης δυνατής θεσμικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του παιδιού από την πολιτεία στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα προέκυψε από πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Προηγήθηκε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, κατά την οποία δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παιδικής προστασίας συμμετείχαν με σχόλια και παρατηρήσεις επί του αρχικού προσχεδίου που συντάχθηκε από τους δύο παραπάνω φορείς.

Εφόσον επιθυμείτε να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, παρακαλούμε να διαβάσετε το Κείμενο και να πλοηγηθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.0-18.gr/paidikiprostasia .

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας

Κεκάτος Ευάγγελος

Keimeno_Arxon paidiki prostasia
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις