Καθηγητές του ΓΕΛ Σάμης: Ζητούμε την παύση της δίωξης των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος

Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Σάμης:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μαθητές του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ που οδηγούνται στα δικαστήρια επειδή διεκδίκησαν λύσεις σε προβλήματα των σχολείων, που κι εμείς έχουμε πολλές φορές επισημάνει. Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει. Για μας αξίες όπως: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ – ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. Δεν είναι δυνατόν να ασκείται τρομοκρατία και να ξαναστήνονται μαθητοδικεία, δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με την εποπτεία εισαγγελέων.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει εκπαιδευτικός και μάλιστα Διευθύντρια να παραβιάζει το ρόλο που οφείλει να έχει και να καταφεύγει σε διώξεις και δίκες μαθητών . Κάθε τέτοια στάση είναι καταδικαστέα. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την ικανότητα, την ευθύνη και τη δύναμη να λύνει τα όποια ζητήματα μέσα στο σχολείο, με παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς όρους.

Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Σάμης στηρίζουν τα αιτήματα της τοπικής ΕΛΜΕ και ζητούν με τη σειρά τους να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Επίσης, να πάρει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για παύση κάθε δίωξης μαθητών που έχει κινηθεί με βάση την (καταργημένη) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι εκπαιδευτικοί:

Παύλος Βασιλάτος

Στέλλα Κουνάδη

Μαρίνα Τάσση

Μαρία Βινιεράτου

Νίκος Βλαχογιαννάτος

Ελευθέριος Κρητικός

Βασίλης Πάλλης

Ηλίας Σουλιώτης

Θεοδώρα Μαλαμίδου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις