Ρεπορτάζ από την εκδήλωση του Κ.Κ.Ε στα Πουλάτα

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην πλατεία “Κοσμάς Φλαμιάτος” του χωριού μας, η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Σάμης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, αλλά και των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 7 το απόγευμα με κατάθεση στεφάνου στο λόφο Φρεμούδα στη θέση “Χωστή Σπηλιά” πάνω από τα προσεισμικά Πουλάτα, στη μνήμη των μαχητών του Δ.Σ.Ε. που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ακολούθησε ομιλία στην πλατεία με θέμα τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού την περίοδο 1946 – 1949 στην Κεφαλλονιά και ομιλητή τον καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Βασίλη Μόσχο τον οποίο και προλόγησε το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρης Μαντζουράτος.

Στο κλείσιμο της ομιλίας έγινε αναφορά στην πρόθεση των διοργανωτών για μια ανάλογη εκδήλωση στον Αίνο περίπου στα τέλη Ιουλίου, με ομιλήτρια τη συμπατριώτισσά μας πρώην Γ. Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας, λειτούργησε για πρώτη φορά έκθεση με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό με στιγμές από τις μάχες, τις συνελεύσεις και την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση των μαχητών του Δ.Σ.Ε. Επίσης, στιγμές από την καθημερινότητα της ζωής στο βουνό, αλλά και σπάνια ντοκουμέντα με διαταγές, προσωπικές μαρτυρίες και γράμματα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Δημήτρη Δημουλά και Πέτρο Θεοφιλάτο.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση στο χωριό μας συνέπεσε χρονικά με τη χθεσινή ανάρτηση από το Κ.Κ.Ε. στο διαδίκτυο δύο νέων ιστοσελίδων. Η πρώτη είναι η ιστοσελίδα προσφορών στο αρχείο του κόμματος (http://arxeio.kke.gr) ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα 70 χρόνια από την Ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (http://dse.kke.gr).

(Οι φωτογραφίες είναι του κ. Τάσου Καβαλλιεράτου από τη σελίδα “Βλαχάτα Σάμης”).

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις