Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου γράφει μουσική για τη NASA [βίντεο]

Η NASA επέλεξε τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως υπόκρουση σε ένα βίντεο που δημιούργησε και δείχνει τη Γη και την Σελήνη από μεγάλη απόσταση να κινούνται στο διάστημα.

Πρόκειται για συρραφή εικόνων που μετέδωσε η αποστολή Juno όταν είχε προορισμό τον Δία.
Οι εικόνες είναι απο τις 9 Οκτωβρίου όταν το σκάφος είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει στιγμές της γης και της σελήνης. Η απόσταση από το φωτογραφικό θέμα του σκάφους, ήταν 966.000 χιλιόμετρα, περίπου τρεις φορές η απόσταση Γης-Σελήνης.

Η λήψη των εικόνων από τις οποίες δημιουργήθηκε το βίντεο ήταν τεχνικός άθλος, δεδομένου ότι το Juno εκτελούσε εκείνη την ώρα δύο στροφές ανά λεπτό.

«Καμία άλλη εικόνα δεν έχει συλλάβει το ουράνιο βαλς της Γης και της Σελήνης», σχολίασε ο Σκοτ Μπόλτον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Juno στο Southwest Research Institute του Τέξας που επέλεξε τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως υπόκρουση στο βίντεο αυτο.
Όσων αφορά στη μουσική, είναι μια πρωτότυπη, για την περίσταση σύνθεση του καλλιτέχνη Vangelis, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της NASA.

φωτογραφία: elsew.com

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις