1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής και Αστροφυσικής Κεφαλλονιάς: το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο!

Ως το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο Θερινό Σχολείο , χαρακτήρισε ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Διονύσης Σιμόπουλος, το 1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής – Αστροφυσικής Κεφαλλονιάς, που διοργανώθηκε από το Δήμο Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την ΕΕΦ και το Τοπικό Παράρτημα Κεφαλλονιάς.

Ο κ. Σιμόπουλος όπως και 20 ακόμη εισηγητές του Θερινού Σχολείου που ταξίδεψαν στην Κεφαλλονιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσίασαν στους μαθητές δεκάδες πειράματα και ανέλυσαν νόμους της φυσικής καθώς και αστροφυσικά φαινόμενα.  Καθοριστική ήταν η συμβολή των Φυσικών της Κεφαλλονιάς οι οποίοι μερίμνησαν για τις απογευματινές εξωτερικές δραστηριότητες των παιδιών με αποκορύφωμα το μάθημα Ουρανογραφίας στην ύπαιθρο.

Όλοι οι εισηγητές και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών εξήραν την ωριμότητα της σκέψης των μαθητών και το ζήλο που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Στο 1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής – Αστροφυσικής Κεφαλλονιάς, συμμετείχαν και μαθητές από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα, την Καλαμάτα , την Άρτα και την Πάτρα.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, δια του Αντιπροέδρου της κ. Παναγιώτη Φιλντίση, υποσχέθηκε ότι θα είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια προαγωγής της επιστήμης και υποστήριξης των παιδιών της Κεφαλλονιάς.  Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκκάτος που πρωτοστάτησε στη λειτουργία του θεσμού του Θερινού Σχολείου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία του σχολείου και κυρίως τους μαθητές.

therino-kleisimo therino-kleisimo-2 therino-kleisimo-3 therino-kleisimo-4 therino-kleisimo-5 therino-kleisimo-6 therino-kleisimo-7 therino-kleisimo-8 therino-kleisimo-9 therino-kleisimo-10 therino-kleisimo-11 therino-kleisimo-12 therino-kleisimo-13 therino-kleisimo-14 therino-kleisimo-15 therino-kleisimo-16 therino-kleisimo-17 therino-kleisimo-18
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις