Δήμος Κεφαλονιάς: Διοργανώνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για την μη παραχώρηση του Πλατύ Γιαλού

Σε έντονο ύφος ο Δημάρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης στα πλαίσια της υπογραφής του χρησιδανείου για την παραχώρηση της Βίλα Αντύπα στην Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ ότι η ΕΤΑΔ δεν δέχεται την παραχώρηση της παραλίας του Πλατύ Γιαλό στο Δήμο παρά τα συνεχή αιτήματα αλλά και την προσφορά που έχει καταθέσει ο Δήμος.

Αντίθετα όπως δήλωσε ο κ. Παρίσης η ΕΤΑΔ  ζητάει 60.000 από το Δήμο για να την παραχωρήση κάτι που δεν είναι δυνατόν καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό, ενώ η εν λόγω εταιρεία απέστειλε και έγγραφο με το οποίο δηλώνει ότι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου τις 12μ μέσω εκπροσώπου της θα προβεί σε διαδικασία παραλαβής-παράδοσης.

Για το λόσο αυτό ο Δήμαρχος καλεί όλους τους Κεφαλονίτες και ιδιαίτερα τους Αργοστολιώτες να συμμετέχουν σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 11 π.μ. στην παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Δήμου καθώς και το έγγραφο που απέστειλε η ΕΤΑΔ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 Η ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4-7-2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Με το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 4328/28-6-2016 έγγραφό της η ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) ζητάει την παράδοση του Πλατύ Γυαλού από τον Δήμο Κεφαλονιάς την Δευτέρα 4-7-2016 και ώρα 12:00 μ.μ. καθώς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο αρμόδιος φορέας για την ανωτέρω παραλία μας αρνήθηκε να παραχωρήσει την χρήση του στο Δήμο Κεφαλονιάς (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο). Κατόπιν όλων των παραπάνω ο Δήμος Κεφαλονιάς ζητά από τους δημότες να συμμετάσχουν σε ειρηνική διαμαρτυρία στο χώρο ακριβώς της παραλίας των Αργοστολιωτών την Δευτέρα 4-7-2016 και ώρα 11:00 π.μ. ώστε όλοι μαζί να δείξουμε με ειρηνικό τρόπο την αντίθεση μας στις πρωτοφανείς αποφάσεις της ΕΤΑΔ με τις οποίες αντιτίθεται το σύνολο των δημοτών του νησιού μας. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

Αργοστόλι 2-7-2016

an
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις