Ανακοίνωση για την συγκέντρωση στην Αθήνα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αίτημα

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών».

Κύριε Δήμαρχε

Γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των σεισμών σε μια σειρά τομείς και υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες στο Νομό. Το οδικό δίκτυο, σχολεία, νοσοκομεία, εργατικές κατοικίες, τα μουσεία σε Αργοστόλι και Ληξούρι, μια σειρά πολιτιστικά μνημεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ορισμένα από αυτά. Οι υποδομές αυτές έχουν εγκαταλειφθεί στο βωμό των ταξικών συμφερόντων του κεφαλαίου που υπηρετούν οι κυβερνητικές πολιτικές και η επιλεξιμότητα της ΕΕ. Επιπλέον, έχουν υφαρπαγεί τα χρήματα των κωδικών που είχαν πιστωθεί προκειμένου να γίνουν οι ελάχιστες σωστικές παρεμβάσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς κατ’ επανάληψη έχει υιοθετήσει τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για επιστροφή των χρημάτων των κωδικών, μέτρα αντισεισμικής θωράκισης προστασίας με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, ουσιαστικούς ελέγχους, νέα σχολικά συγκροτήματα κλπ. Η συγκυβέρνηση πιεζόμενη από το μαζικό κίνημα του Νομού λέει και εδώ λόγια του αέρα προκειμένου να ανακόψει το διεκδικητικό κίνημα. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική. Ο Δήμος οφείλει να αξιοποιήσει την κινητοποίηση του λαού μας στην Αθήνα για την υγεία προκειμένου να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο υποδομών για τα ζητήματα αυτά, μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Υπουργό Υγείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει πως, εφόσον ο κ. Δήμαρχος αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία και ευθύνη, θα ανταποκριθεί με μέλος της στο ΔΣ.

Αργοστόλι 25 Ιούνη 2016

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης

Γιάννης Κουρούκλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις