Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Υγεία ο Αλέκος Μιχαλάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  


 Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Υγεία με θέμα: « Η Συμβολή των ΚΟΙΣΠΕ στη Διαμόρφωση του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας & Επιχειρηματικότητας», το οποίο οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κοινωνικών Συνεταιρισμών (ΠΟ.ΚΟΙΣΠΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στα Συνέδριο συμμετείχε ως ομιλητής  ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος παρουσίασε το θέμα “Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στα Ιόνια Νησιά – Συνέργειες με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Κέρκυρας ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες”.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, στελέχη του Υπουργείου Υγείας καθώς και εκπρόσωποι Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας από όλη την Ελλάδα.

Από πλευράς του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δ.Σ κα. Μ. Δημοπούλου, καθώς επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΟΙΣΠΕ κ. Αθ. Παπαβλασόπουλος.

Ο  κ. Μιχαλάς στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε  ότι ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας είναι κρίσιμος και χρήσιμος  ιδιαίτερα σήμερα όπου η πατρίδα μας  βιώνει μια  ανθρωπιστική κρίση με την ανεργία  στους νέους να κινείται  σε  υψηλότατα επίπεδα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής συνοχής . Η Κοινωνική Οικονομία  αποτελεί  ένα βασικό οικονομικό εργαλείο για τη δημιουργία πολλών επιχειρηματικών  δράσεων.

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για ομάδες πληθυσμού που έως σήμερα ήταν είτε ανενεργές, είτε αντιμετώπιζαν σημαντικά εμπόδια στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι νέοι, γυναίκες, άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, ΑΜΕΑ, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ.).

Στηρίζουμε είπε ο κ. Μιχαλάς τη  λογική του « Κοινωνικώς Συνεταιρίζεσθαι » γιατί μας δίνει την ελπίδα  ότι  αυτό το νέο κοινωνικό επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο προωθεί την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών  μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Στο περιθώριο των  εργασιών του Συνεδρίου ο κ. Μιχαλάς συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και των Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας με σκοπό την προώθηση των  πολιτικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις