Ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου η Διεθνής Έκθεση Τέχνης “SEA(s)”

Μία πολύ σημαντική συνεργασία έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Δήμο Κεφαλονιάς, την ΚΕΔΗΚΕ το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού και τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου.

Η αρχή έγινε με την προσφορά  φοιτητών του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια τον ΗΠΑ έργων τέχνης, όπως της πραγματικά υπέροχης τοιχογραφίας, που κοσμεί των εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου αλλά και με το Master Class που πραγματοποιήθηκε και ήταν αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία με πρωταγωνιστή τον Αμερικάνο καλλιτέχνη Craig Dongoski.

Με έναυσμα την συγκεκριμένες καλλιτεχνές δράσεις ξεκινάει και επίσημα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Σπορ «SEA (S)» και συγκεκριμένα με την έκθεση «Διάπλους» που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου ενώ στη συνέχεια τα έργα θα μεταφερθούν στα Μεταξάτα όπου στεγάζεται το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου, της Διευθύντριας του Ιόνιου Κέντρου Σοφίας Καγκάδη, τον συμμετεχόντων καλλιτεχνών, Haytham Nawar, Craig Dongoski και Pam Longobardi, της καθηγήτριας του ΤΕΙ, Βάσω Λεβεντάκου, η οποία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των καλλιτεχνικών δράσεων και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου και ΝΟΑ, Λούκα Νιφοράτου.

Ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στην τοιχογραφία που επιμελήθηκαν οι φοιτητές λέγοντας ότι αποτελεί μία ταυτότητα πολιτισμού. Με το Κολυμβητήριο να μετατρέπεται σε μία γκαλερί τέχνης όπου διάσημοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο θα μπορούν να εκθέτουν τα έργα τους.

Η κα Καγκάδη έκανε μία μικρή αναφορά στο πρόγραμμα της Δευτέρας ενώ τόνισε από την μεριά της ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Κεφαλονιά μια τέτοια έκθεση με διεθνές κύρος και προδιαγραφές. Ενώ ευελπιστεί ότι με την πολύτιμη συνδρομή των αρχών του τόπου η συγκεκριμένη έκθεση θα γίνει θεσμός.

Τον λόγο πήρε ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης, Haytham Nawar, ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο επιλέχθηκαν σαν θέματα οι ωκεανοί καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μας χωρίζουν αλλά αντίθετα μας ενώνουν. Στην συγκεκριμένη έκθεση θα συμμετέχουν πάνω από 70 καλλιτέχνες ενώ στην έκθεση δεν θα υπάρουν μόνο πίνακες ζωγραφικής αλλά βίντεο, φωτογραφίες, διαδραστικές παραστάσεις αλλά και κινούμενο σχέδιο. Στη συνέχεια μίλησαν και οι συμμετέχοντες Pam Longobardi με τον σύζυγό της Craig Dongoski, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι στην Ελλάδα και ιδαίτερα στην Κεφαλονιά όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να γίνουν σε αντίθεση με την Αμερική όπου ίσως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ασπρίσουν τα μαλλιά του για να μπορέσει να προβάλει την δουλειά του.

Η καθηγήτρια Βάσω Λεβεντάκου μίλησε για τον ρόλο της που είναι η καταγραφή του έντυπου υλικού και η οργάνωση της όλης καλλιτεχνικής δράσης ενώ ευχαρίστησε την κα Καγκάδη αλλά και τους φοιτητές που όλες αυτές τις ημέρες δούλεψαν για να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν το έργο τους που είναι εμπνευσμένο από τους σεισμούς και τα παλπαλιρροϊκά κύματα που δημιουργούνται καθώς και μια σκιαγράφηση του νησιού μας με τις φάσεις της σελήνης που με τη σειρά τους επηρεάζουν τους ωκεανούς.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΝΟΑ Λούκας Νιφοράτος ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από το Κολυμβητήριο καθώς εκεί κινείται η νεολαία και θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την τέχνη.

art (2) art (3)

art (7)

art (6)

art (4)

art (5)

art (7)

art (8)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις