Κέρδισαν το χειροκρότημα οι μικροί μαθητές στην 12η Παραστασιάδα

Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της και ήρθε η ώρα μικροί και μεγάλοι μαθητές να πουν αντίο στις σχολικές αίθουσες, να κλείσουν τα βιβλία και να χαρούν την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού.

Μαθητές του 3ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου και των Δημοτικών Σχολείων Αργοστολίου, Διλινάτων, Αγίου Γερασίμου, Βλαχάτων αλλά μαθητές και από το Ειδικό Σχολείο Περατάτων συμμετείχαν στην φετινή 12η Παραστασιάδα που διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου με τους μικρούς μαθητές να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Κεφαλονιά, όπως τον Μπάλλο, τη Ρόϊδω, το Μέρμυγκα, το Διβαράτικο κ.ά.

Την βραδιά άνοιξε το 3ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείου με τους μικρούς μαθητές να παρουσιάζουν ένα υπέροχο δρώμενο εμπνευσμένο από την θάλασσα και τον ήλιο, οι μισοί ντυμένοι λουλούδια και οι άλλοι μισοί φορώντας ψάθινα καπέλα, με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους, στη συνέχεια τη θέση του στην πλατεία πήρε το Ειδικό Σχολείο Περατάτων, όπου μαθητές και καθηγητές χόρεψαν στους ρυθμούς του γνωστού τραγουδιού του Γιώργου Ζαμπέτα, “Ο πιο καλός ο μαθητής”.

Αμέσως μετά όλα τα Δημοτικά σχολεία χόρεψαν από κοινού τον “Μπάλλο” ενώ μετά το κάθε ένα σχολείο ξεχωριστά παρουσίασε στον κόσμο δύο παραδοσιακούς χορούς. Το παρών στην εξαιρετική εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Τοτόλου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευρώπη Μοσχονά, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μαρία Κουνάδη, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Γαλανός.

Πολλά μπράβο αξίζουν σε όλες τις δασκάλες και καθηγήτριες και σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της φετινής Παραστασιάδας.

parastasiada (53) parastasiada (52)

parastasiada (5) parastasiada (3) parastasiada (2)

parastasiada (4) parastasiada (1) parastasiada (7) parastasiada (6)parastasiada (9) parastasiada (8)parastasiada (24) parastasiada (25) parastasiada (27) parastasiada (29) parastasiada (30) parastasiada (20) parastasiada (34) parastasiada (32) parastasiada (47) parastasiada (48) parastasiada (54)parastasiada (12) parastasiada (17) parastasiada (18)parastasiada (39) parastasiada (41) parastasiada (42) parastasiada (44)parastasiada (49) parastasiada (50) parastasiada (51)

parastasiada (37) parastasiada2 (1) parastasiada2 (2) parastasiada2 (4) parastasiada2 (5) parastasiada2 (8) parastasiada2 (9) parastasiada2 (10)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις