Όλοι και όλες στη σύσκεψη που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ την Παρασκευή 17 Ιούνη 8 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Επιστολή σε Γονείς – Μαθητές

Όλοι και όλες στη σύσκεψη που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ την Παρασκευή 17 Ιούνη 8 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές.

Η κυβέρνηση έδωσε δείγματα γραφής με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και το πέταγμα στην ανεργία 2.277 εκπαιδευτικών, αλλά και τις καταργήσεις σε τμήματα ένταξης, ολοήμερα, καταργήσεις υπευθύνων εργαστηρίων κοκ. Ετοιμάζει νέα μέτρα, νέες ρυθμίσεις μέσα στο καλοκαίρι που θα είναι στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχολείου της αγοράς και της ΕΕ, του «νέου σχολείου» όπως το ονομάζουν.

Αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε το Σεπτέμβρη δε θα το γνωρίζουμε!!

Να μη δεχτούμε:

  • Να πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
  • Να κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
  • Να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
  • Την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!
  • Να μείνουν άνεργοι οι αναπληρωτές που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!
  • Να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί που τόσα χρόνια έδωσαν μάχη για τη μόρφωση των παιδιών!

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά!! Ψαλιδίζει το Γυμνάσιο, το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των  ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία (πχ Λακήθρα). Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!

Το αντιλαϊκό βαρέλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο! Η ζωή μας συνθλίβεται την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για 12 χρόνια! Δικές τους απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων, παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για δικό τους χατίρι ψήφισαν το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια  από τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!!

Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί  (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν. Το «σχολείο Φίλη», δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχεια του σχολείου «Διαμαντοπούλου» και του σχολείου «Αρβανιτόπουλου»!! Είναι το σχολείο της «αγοράς», της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στους «δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς». Είναι το σχολείο που διατηρεί και επεκτείνει τη λογική των δεξιοτήτων από μικρή ηλικία, που προωθεί την αυτονομία (διοικητική και παιδαγωγική) της σχολικής μονάδας δηλ, την κατηγοριοποίηση και το σχολείο των πολλαπλών ταχυτήτων, που οδηγεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα μια σειρά τομείς π.χ. προσχολική αγωγή με 60.000 με προνήπια εκτός δημόσιου σχολείου, δομές ειδικής αγωγής κ.α. Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά!! Είναι το σχολείο που κάνει προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και όταν αυτό τελειώνει, αλλάζει το πρόγραμμά του και κάνει απολύσεις. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές τους, έκλεισαν πάνω από 2000 σχολεία, μείωσαν κατά 30.000 τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο την πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών.

Πρέπει να τους εμποδίζουμε! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στα χέρια της κυβέρνησης, των πλειοψηφιών σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ που ήταν «οι μεγάλοι απόντες» από τους αγώνες και τις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος ψάχνοντας λύσεις στον «Εθνικό διάλογο για την Παιδεία», ούτε σε εκείνες τις δυνάμεις που στήριξαν και έβαλαν πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Καμιά απογοήτευση – Καμιά αυταπάτη!!

Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού μας αγώνα! Η ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει κάλεσμα σε γονείς – μαθητές να συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά, μαζί με τα προβλήματα των υποδομών και την ανάγκη να παρθούν μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ – ΕΕ.

Αργοστόλι 15/6/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις