Η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα για την υγεία στο νομό μας

Το ζήτημα της υγείας στο νομό μας απασχόλησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο στα εκτός ημερησίας θέματα, μετά από αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων( ΕΚΚΙ, ΕΛΜΕΚΙ, Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα) και ομοφωνία του σώματος ως προς το κατεπείγον.

Τοποθέτηση για το θέμα έκαναν αρχικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Γαβρίλης εκθέτοντας όλα τα προβλήματα και ζητώντας συγκεκριμένα:

να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας, αλλά και το ΕΚΑΒ.

να επανέλθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση

να μη γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές, καθώς και να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.

Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Να στηρίξει ο Δήμος Κεφαλονιάς την προγραμματισμένη κάθοδο στην Αθήνα την 01/07/2016 και τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Τοποθέτηση έκαναν ακόμη ο κ. Δημήτρης Μαντζουράτος από την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Παλικής, οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόφιλος Μιχαλάτος, Βασίλης Ρουχωτάς, Γεράσιμος Δημητράτος, Γιάννης Κουρούκλης, Ηλίας Παρίσης από την Αντιπολίτευση, καθώς και οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Τζωρτζάτος, Νίκος Παπαδάτος, Γιώργος Κατσιβέλης, Ευάγγελος Κεκάτος, Γεράσιμος Αλυσανδράτος και Άγγελος Μαρκέτος από τη Συμπολίτευση.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε ότι όλοι στηρίζουν τον αγώνα για την υγεία στο νομό μας, ο ίδιος τόσο ως Βουλευτής όσο και ως Δήμαρχος πάντα ήταν και είναι παρών και είναι γνώστης των προβλημάτων. Η Δημοτική Αρχή δεν κωφεύει, είναι παρούσα και θα μπει μπροστά στον αγώνα, αφού η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν χωρά καμιά αντιπολίτευση.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και στο τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος πρόσθεσε και την πρόταση που έγινε από μέλη της και δημοτικούς συμβούλους για την χρηματοδότηση της μίσθωσης όσων λεωφορείων χρειαστούν για την κάθοδο στην Αθήνα την 01/07/2016.

ds-14-06-16-ygeia ds-14-06-16-ygeia-2 ds-14-06-16-ygeia-3 ds-14-06-16-ygeia-4 ds-14-06-16-ygeia-5 ds-14-06-16-ygeia-6 ds-14-06-16-ygeia-7 ds-14-06-16-ygeia-8

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις