Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στην Κεφαλονιά-Κεντρικό ρόλο είχε εποχικός πυροσβέστης

Συνελήφθη, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης

Κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο στην λειτουργία της οργάνωσης διαδραμάτιζε ένας 36χρνος εποχιακός πυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη κατά την διάρκεια της επιχείρησης

Συνελήφθησαν τα τέσσερα  βασικά στελέχη του κυκλώματος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τριάντα τέσσερα (34) ακόμη άτομα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης, περίστροφο κρότου λάμψης, κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ένα μασούρι ζελατινοδυναμίτιδας βάρους 150 γραμμαρίων,  καθώς και δύο αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε  κάνναβη στη Κεφαλονιά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που κλιμακώθηκε χθες (10-06-2016) σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 36χρονος εποχιακός πυροσβέστης, με κεντρικό ρόλο, δύο ημεδαποί (36 και 22 ετών) και 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως βασικά στελέχη της οργάνωση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τριάντα τέσσερις (34) ακόμη ημεδαποί και αλλοδαποί διαφόρων ηλικιών, ως χρήστες.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ταυτοποιήθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του ηγετικού στελέχους, η εσωτερική δομή καθώς και οι επιμέρους ρόλοι των υπολοίπων μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα δρούσε συστηματικά, ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά, αποκομίζοντας από αυτήν την δράση μεγάλο οικονομικό όφελος, ενώ η δραστηριοποίηση της εντοπίζεται χρονικά από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Κατά τις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις κατοικίες, στην κατοχή τους καθώς και σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο τα μέλη της οργάνωσης:

  • ποσότητες κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες συνολικού βάρους 1.045 γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 26.925 ευρώ,
  • ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • περίστροφο κρότου λάμψης, κινητά, σπρέι πιπεριού, σιδερογροθιά και άλλα αντικείμενα,
  • δύο αυτοκίνητα καθώς και
  • μασούρι εκρηκτικής ύλης (ζελατινοδυναμίτιδα) βάρους 150 γραμμαρίων

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης  εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την  μεταφορά και πώληση κάνναβης στην Κεφαλονιά, την παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς και άλλα αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Κεφαλληνίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.

IMG_9446 IMG_9448
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις