Η αλήθεια για την υπό αδειοδότηση Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Θεραπεία” στην Κέρκυρα

Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερωθούν οι πολίτες για τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν στην υπό αδειοδότηση Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Θεραπεία”, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Η εταιρεία “ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΕ” την 18η/5/2016 κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία συμπληρωματικό φάκελο δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις προκειμένου εν συνεχεία η Επιτροπή Ελέγχου να διενεργήσει επιτόπια έρευνα και να γνωμοδοτήσει σχετικά στην αδειοδοτούσα αρχή.

 Όπως όμως διαπιστώνεται από τον έλεγχο των συμπληρωματικών δικαιολογητικών υπάρχουν ακόμη ελλείψεις. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται καθυστέρηση ή κωλυσιεργία εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας, αλλά αντιθέτως αμέλεια της “ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΕ” να προσκομίσει τον πλήρη, προς έλεγχο, φάκελο.

  1. Την 13η/5/2016 κλιμάκιο ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΙΝ μετέβη στον χώρο της μονάδας για να διαπιστώσει το αληθές ή όχι καταγγελιών, ότι λειτουργεί χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί νομίμως. Το κλιμάκιο εμποδίστηκε να ολοκληρώσει τον έλεγχο και η υπόθεση της παρεμποδισθείσης αυτής αυτοψίας εστάλη από την αρμόδια υπηρεσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

3.Η εταιρεία “ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΕ” επέλεξε, όπως φαίνεται, αντί της επιμέλειας για την σύνταξη και κατάθεση ενός πλήρους και σύμφωνου με τις κείμενες διατάξεις φακέλου, την συνεχή αποστολή εξωδίκων και την κατάθεση μηνύσεων εναντίον υπαλλήλων, μελών της Επιτροπής Καταλληλότητας και πολιτικών προσώπων.

  1. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η αρμόδια Επιτροπή θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο για την άμεση αδειοδότηση της Μονάδας στον βαθμό που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και παράλληλα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την εξασφάλιση της παροχής περίθαλψης στους πολίτες της Κέρκυρας, από κατάλληλες και αδειοδοτημένες προς τούτο μονάδες νοσηλείας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις