Ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας διευκρινίζει για το έργο του ΟΣΔΕ

Επειδή τον τελευταίο καιρό εξελίσσονται διάφορες αρνητικές πρακτικές και κυκλοφορούν φήμες από συγκεκριμένη πλευρά, σχετικώς με την λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νέου γραφείου επιδοτήσεων του Συνεταιρισμού Ρομπόλας στο Αργοστόλι, οφείλουμε να επισημάνουμε και να γνωρίσουμε στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο της Κεφαλονιάς, τα ακόλουθα:

Με πολύ οργάνωση και βεβαίως μετά από τις σχετικές πιστοποιήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναλάβαμε από το 2015 ως Φορέας Α’ στο Νομό, το έργο του ΟΣΔΕ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία χρόνια έχει ως πολιτική του, το «άνοιγμα» στη διαδικασία πιστοποιήσεως φορέων για τις αιτήσεις των παραγωγών σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε οι παραγωγοί να έχουν τη δυνατότητα επιλογής των φορέων.

Για τη διαδικασία των αιτήσεων είμαστε κάτω από τον ίδιο φορέα συντονισμού που ήδη λειτουργεί στον Νομό, τη GAIA και οι υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο μας κοστολογούνται απευθείας από την GAIA όπως όλων των αντίστοιχων φορέων, με τον ίδιο ακριβώς τιμοκατάλογο.

Το γραφείο επιδοτήσεων, στελεχώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, έτσι ώστε οι Αιτήσεις των παραγωγών να χειρίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα που απαιτείται, προκειμένου να διασφαλίζονται οι επιδοτήσεις τους.

Παράλληλα δε, το γραφείο επενδύει και στοχεύει στην ενημέρωση των παραγωγών, για να γνωρίζουν τις ενισχύσεις που μπορούν να διεκδικήσουν.

Ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας είναι μια σοβαρή, αξιόπιστη και προπάντων υγιής οργάνωση στον πρωτογενή τομέα της Κεφαλονιάς και τα δείγματα γραφής του είναι γνωστά στα νησιά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2016.

Ομαλά 30/05/2016

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΑΣ ΟΣΔΕ Α’ ΒΑΘΜΟΥ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις