“Φλέβα χρυσού” στα Χαβδάτα-Ιαματικός Τουρισμός και στην Κεφαλονιά

Μία άγνωστη πτυχή της Κεφαλονιάς αποκάλυψε σήμερα το πρωϊ στην Ημερίδα Ιαματικού Τουρισμού Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού-Συμβολή στην Ολοκληρωμένη Τουριστική Ανάπτυξη της Νήσου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, καθηγητής Δερματολογίας και Νομικός, Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος ακούσαμε τον καθηγητή κ. Κουσκούκη να αναφέρεται στις ιαματικές πηγές που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλικής και μπορούν να αποδόσουν τα μέγιστα στο θέμα του τουρισμού και μάλιστα του ολοχρονικού. Μάλιστα σε επίσκεψη που έκανε χθες το βράδυ στην περιοχή των Χαβδάτων ενημέρωσε τον κ. Κεκάτο ότι πέτυχε “φλέβα χρυσού”, ενώ σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί τον Αίνο για να μελετήσει τα είδη χλωρίδας που υπάρχουν και πως θα μπορέσουν και αυτά με τη σειρά τους να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών-επισκεπτών στο νησί μας.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Αντιπροεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος διηγήθηκε μία ιστορία από τα παιδικά του χρόνια όπου κόσμος επισκεπτόταν την ιαματική πηγή που υπάρχει στην περιοχή Αγία Ελεούσα στην Παλική. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Σοφία Ζαφειράτου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Κουσκούκης ο οποίος αφού παρουσίασε ένα βίντεο του ΕΟΤ για την Ελλάδα, από το οποίο δυστυχώς λείπει η Κεφαλονιά, πράγμα που τόνισε στην ομιλία του και ο ίδιος, μάλιστα πρότεινε στις επαφές με τον ΕΟΤ για να συμπεριληφθεί και η Κεφαλονιά να βάλουν την Μελισσάνη και όχι τον Μύρτο, όπως είπε ο κ. Κεκάτος, καθώς παραλίες υπάρχουν παντού, αλλά μέρη με ιδιαίτερη ομορφιά όπως το σπήλαιο της Μελισσάνης δεν βρίσκεις εύκολα.

Ο κ. Κουσκούκης στην ομιλία του ανάπτυξε το θέμα: «Η Ιαματική Ιατρική και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως εργαλεία εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στην Κεφαλονιά».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Παπαδέλης, Χειρουργός – Ορθοπαιδικός –π. Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής ΚΑΤ, αναλύοντας τις εφαρμογές των Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην αντιμετώπιση και πρόληψη διαφόρων παθήσεων.

Την ημερίδα έκλεισε ο Πολιτικός Μηχανικός MSc, Κωνσταντίνος Τυρογιάννης όπου παρουσίασε στο κοινό τις προτάσεις του για αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεφαλονιάς για 12μηνη τουριστική περίοδο.

1-DSC01788

1-DSC01787

 

1-DSC01781

1-DSC01779

1-DSC01777

1-DSC01776

1-DSC01775

1-DSC01772

1-DSC01771

1-DSC01770

1-DSC01767

1-DSC01766

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις