Όχι στον αυτόματο κόφτη μορφωτικών δικαιωμάτων και στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας, αφού με τον αγώνα μας απέσυρε την τροπολογία για το νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών το 2016 – 2017, προετοιμάζει νέες προκλήσεις και χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις εξελίξεις!! Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους αναπληρωτές και να είναι σε εγρήγορση και να εκτιμήσουν τη σημασία της πίεσης των αγώνων και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία των αναπληρωτών, σημάδεψαν τις εξελίξεις, πρέπει να συνεχίσουμε!!

Με την απόσυρση της τροπολογίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι: Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα λεγόμενα νομικά κωλύματα ήταν και είναι το πρόσχημα! Το πρόβλημα των διορισμών και της εκπαίδευσης συνολικότερα είναι πολιτικό – βαθιά ταξικό και όχι νομικό!! Η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία παρά το γεγονός ότι διευκολύνθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από την στάση των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Από το γεγονός ότι οι Ομοσπονδίες συμμετείχαν στο «διάλογο» με την κυβέρνηση υιοθετώντας την γραμμή των νομικών γνωματεύσεων και των συμβουλών προς την κυβέρνηση. Αυτή η τακτική που ακολούθησαν οι Ομοσπονδίες, έδωσε χρόνο και ανάσες στην κυβέρνηση. Καμία αναμονή !!! Αρκετά δοκιμάσαμε την υπομονή μας και τις αντοχές μας τόσα χρόνια στη διαχείριση της αδιοριστίας, στη διαχείριση της μιζέριας. Ήθελαν «συνάδελφος να αναμετριέται με συνάδελφο» αντί να είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα!

Αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας!!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο περιμένουν στη «γωνία», συνεχίζουν την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική τους παρά τους ελιγμούς που κάνουν!! Είναι ακόμα εδώ τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα:

Το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία, η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα, οι διατάξεις που κλείνουν τα τμήματα ένταξης, τα 28άρια και 29άρια τμήματα, τις αρνητικές εξελίξεις στα ΕΠΑΛ, τα χιλιάδες κενά που από Σεπτέμβρη θα είναι ακόμα περισσότερα, οι καταργήσεις των υπευθύνων εργαστηρίων, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών δαπανών (και στην Παιδεία) για να ενισχυθούν με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές οι επιχειρηματικοί όμιλοι!! Ο αυτόματος κόφτης και τα μνημόνια διαρκείας που ψηφίστηκαν θα κόβουν αυτόματα θέσεις εργασίας και θα διαλύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η νέα χρονιά θα είναι χρονιά ακόμα μεγαλύτερων περικοπών στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από τα σχολεία (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) τον περιορισμό των ολοήμερων, τις πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ψήφισε, με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά, τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα: Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών, είναι αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.

Όλοι στον αγώνα για ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για το σύνολο των προβλημάτων της εκπαίδευσης που δημιουργούνται από τις γενικότερες κυβερνητικές επιλογές (μη προσλήψεις, μη λειτουργία τμημάτων ένταξης, κατάργηση ενισχυτικής, κατάργηση εργαστηρίων, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων, άρση σεισμόπληκτου κλπ) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης την Παρασκευή 27 Μάη και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Αργοστόλι 27/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις