Στον πηγαιμό για τον Λουρδά είναι «διττός» ο δρόμος ….στεριανός και θαλάσσιος

 Στον πηγαιμό για τον Λουρδά είναι «διττός» ο δρόμος ….στεριανός και θαλάσσιος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΚΕΙΜΕΝΑ: ΦΩΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς, σε μια πανοραμική τοποθεσία, ένα περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς, αποτελεί την 3η στάση στην αγωνιστική μας περιπλάνηση.

Τούτη την φορά ο «δρόμος» θα είναι και στεριανός και θαλάσσιος. Κολύμπι και τρέξιμο πλάι πλάι, στο πρώτο άκουαθλον του νησιού μας, για όλη την οικογένεια, τις 18 Ιουνίου σε μία από τις θελκτικότερες παραλίες της Κεφαλονιάς, αυτής του Λουρδά.

Η πυκνή βλάστηση, αυτοφυής και καλλιεργούμενη, σμίγει οικεία, στο καλωσόρισμα της χρυσής άμμου, με το καθάριο βαθυγάλανο της θάλασσας. Η ασυνήθης εγγύτητα της δροσερής αρμύρας με την καλλιεργούμενη γη, αποτελεί άλλωστε το μυστικό της εξαιρετικής νοστιμιάς των τοπικών κηπευτικών .

Αγναντεύοντας ψηλά, ο Αίνος δεσπόζει αγέρωχα κυριαρχικός και σε τούτο το μέρος του νησιού μας. Θαρρείς και όλα ελέγχονται από κει ψηλά. Και όμως τελικά εκείνο άγγιγμα, το ευεργετικό, των τρεχούμενων νερών, που πηγάζοντας από τον Αίνο, καταλήγουν στον Λουρδά, ευθύνεται σημαντικά για την ποιότητα και τον πλούτο, των λαχανικών και των φρούτων της περιοχής.

Οι θηρευτές της ποικιλίας αλλά και της σπανιότητας του φυσικού στοιχείου θα βρούν στον τόπο τούτο ένα ιδανικό καταφύγιο αναζήτησης.

Η χλωρίδα που συναντάται περιλαμβάνει σωρεία φυτικών ειδών περισσότερο ή λιγότερο γνώριμα, πολλά εξ΄αυτών ιδιαίτερα, σε σχήμα, χρώμα ή μορφή.

Για όσους αρέσκονται στο περπάτημα οι ευκαιρίες πεζοπορίας είναι προκλητικά πολλές. Διάσπαρτα χαρτογραφημένα μονοπάτια, προσφέρουν ανάσα διαφυγής από την κοινοτυπία της πόλης και μία ευκαιρία ψυχικής και σωματικής αναζωογόνησης.

Δύο φαράγγια παράλληλα μεταξύ τους (κατά πολλούς το  ένα είναι και το πιο μεγάλο της Κεφαλονιάς), ξεκινώντας από το «Μεγάλο Βουνό» και καταλήγουν στην περιοχή του Λουρδά, σας καλούν να οδοιπορήσετε στο ρου τους.

Έμπειροι οδηγοί αλλά και ικανοί συνοδοιπόροι σε αυτήν νέα δρομική και κολυμβητική μας εξόρμηση μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αίνος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λειβαθούς άλλα και σε ολόκληρο το νησί. Ο χορός, η μουσική, η άθληση και γενικά πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Κεφαλονιάς απασχολούν ολοχρονικά τον σύλλογο, ο οποίος επενδύει σε καινοτόμες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της νήσου μας.

Μια αθλητική και ψυχαγωγική απόδραση,, μια απόδραση σε ένα ακόμη μαγευτικό μέρος της Κεφαλονιάς είμαστε βέβαιοι ότι θα σας πείσει ότι αξίζει να ταξιδεύετε κοντά μας, στο ίδιο βαγόνι, σε νέους προορισμούς, και πως αυτή η γνωστή –άγνωστη Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου.

DSC00811 DSC00814 DSC00818 DSC00819 DSC00826 DSC00835

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις