Κατά πλειοψηφία η δημοπράτηση των παραλιών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία πέρασαν τα δύο θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν την δημοπράτηση των παραλιών και συγκεκριμένα την έγκριση προτεινόμενων χώρων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας καθώς και τον καθορισμό του ανταλλάγματος για τα συγκεκριμένα τμήματα.

Τα θέματα της ημερήσια διάταξης εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Νίκος Παπαδάτος ο οποίος τόνισε ότι οι τιμές λήφθηκαν με βάση τις προηγούμενες τιμές και τις μισθωτικές αξίες της κάθε περιοχής, βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην λάβουν υπόψη και τις οικονομικές συνθήκες που διανύουμε σαν χώρα. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού καθαρογραφεί θα σταλεί για έγκριση στην Κτηματική Υπηρεσία, ο κ. Παπαδάτος εκτιμά ότι γύρω στις 10 Ιουνίου θα έχει βγει η απόφαση και θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

Το ζήτημα της προσβασιμότητας στις παραλίες από άτομα με ειδικές ανάγκες τέθηκε από την αντιπολίτευση  στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Αντιδήμαρχο Ελειού-Πρόννων Νίκο Παπαδάτο να απαντά ότι, “Φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην παραλία της Σκάλας το πρόγραμμα SEATRAC με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και σε περίπτωση που η εφαρμογή κριθεί επιτυχημένη τότε ο Δήμος θα προχωρήσει στην εγκάτασταση των ειδικών αυτών μηχανισμών και σε άλλες παραλίες της Κεφαλονιάς”.

Από τη μεριά της η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε με το θέμα της δημοπρασίας των παραλιών με τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κουρούκλη να τονίζει: “Διαφωνούμε με την εμποροευματοποίηση των παραλιών και αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις παρατάξεις. Εμείς λέμε ότι οι παραλίες είναι δημόσια περιουσία και πρέπει να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες για όλους”.

1-DSC01661

1-DSC01648

1-DSC01666

1-DSC01669

1-DSC01660

1-DSC01658

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις