Επίσκεψη στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
24 Μαίου 2016

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ)πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κέρκυρας αποτελούμενη από τη συντονίστρια της ΟΕΣ Κέρκυρας κ.Πρωτοψάλτη Αγγελική,το Γραμματέα της ΟΕΣ και Αντιπρόερο του ΟΛΚΕ κ. Κόλλια Τάσο και το μέλος της ΟΕΣ  κ.Λυκίσσα Γιώργο , συνοδευόμενη από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κινήματος κ. Ζήκο Γιάννη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ, είχαν εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ κ. Στεφανίδη Σπ. και αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των ζητημάτων που απασχολούν τον Οργανισμό.
Ο κ. Στεφανίδης ξεκίνησε την ενημέρωση της αντιπροσωπείας των ΑΝΕΛΛ με την πορεία τακτοποίησης των άμεσων επειγουσών αναγκών που υπάρχουν στις περιοχές  δικαιοδοσίας του Οργανισμού όπως ο καθαρισμός των λιμανιών της Λευκίμμης και άλλων μικρών λιμανιών,αναφέροντας ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου είναι σε εξέλιξη και με ταχείς ρυθμούς θα ολοκληρωθούν τα έργα καθαρισμού ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα την περίοδο του καλοκαιριού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ,ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν στη προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων που εκκρεμούν και δημιουργούν δυσκολίες στη ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του νησιού.
Αποσαφηνίστηκε από τον ίδιο και επιχειρηματολογήθηκε κατάλληλα ,η απουσία ευθύνης της συγκεκριμένης διοίκησης για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην περαίωση των εργασιών του οδικού κόμβου στη περιοχή του Νεου Λιμανιού , των αναστηλωτικών έργων στην Γαρίτσα αλλά και των έργων στην Σπηλιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης,πρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωσε τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ ,ότι στο πλαίσιο των  προσπαθειών του Οργανισμού Λιμένος , έγιναν και γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις, προς την Αρχαιολογκή Υπηρεσία για την επίσπευση των διαδικασιών ,στον οδικό κόμβο,
προς την Περιφέρεια Ιονίων νήσων για την απεμπλοκή της όλης κατάστασης στο έργο της Γαρίτσας
και προς τον Υπουργό Οικονομίας ,Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Σταθάκη για τη χρηματοδότηση του έργου στην Σπηλιά που αποτελεί ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την τοπική οικονομία.
Χαρακτηριστικό και των τριών υποθέσεων αλλά και άλλων εκκρεμών δυσλειτουργιών όπως το πρόβλημα της  εξόδου των λυμάτων της Παλιάς Πόλης στο παλαιό Λιμάνι , είναι ότι ο Ο.Λ.ΚΕ δεν έχει ,βάσει της προκείμενης νομοθεσίας ,την δυνατότητα άμεσης επέμβασης για την επίλυση των θεμάτων και αναγκαστικά αναμένει τις ενέργειες  όλων των άλλων Υπηρεσιών που  έχουν  την αποκλειστική ευθύνη της διεκπεραίωσης των έργων που αναφέρθηκαν.
Επίσης αναφέρθηκε στο όραμα  -όπως ο ίδιος αποκάλεσε- και στις κινήσεις υλοποίησης του που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.Πρόκειται για τη δημιουργία Μαρίνας υπερπολυτελών θαλαμηγών στο Παλαιό Λιμάνι του νησιού που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση όλης της Παλαιάς Πόλης και γενικότερα του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,ο κ.Στεφανίδης παρείχε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση στο σημαντικό θέμα των Υδατοδρομίων που ενδιαφέρει έντονα κυρίως τον Κερκυραικό επιχειρηματικό κόσμο ,δεδομένης της τουριστικής αναβάθμισης που συνεπάγεται η υλοποίηση του. Σε αυτό το σημείο  τονίσθηκε από τον ίδιο, ότι  συγκεκριμένοι όροι στην εταιρεία διαχείρισης του Υδατοδρομίου, που συστάθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του οργανισμού, και που ένα μέλος αυτής είναι ο Ο.Λ.ΚΕ, κρίνονται μη συμφέροντες για τον Οργανισμό και γίνονται προσπάθειες αναμόρφωσης τους.
Τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος για την εποικοδομητική συζήτηση και για την πλήρη ενημέρωση που τους παρείχε αναφορικά με τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού και συνδέονται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και δεσμεύτηκαν για μια επόμενη συνάντηση το προσεχές διάστημα.
20160520_145704Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις