Τιμήθηκε η Μεραρχία Άκουι

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν αυτές τις μέρες Ιταλοί, και συγκεκριμένα 50 μέλη οικογενειών του Συνδέσμου της Μεραρχίας Άκουι για να τιμήσουν τους συγγενείς τους που εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μεραρχία Άκουι και τα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή των Ιταλών από τους Γερμανούς τιμούνται κάθε χρόνο στο νησί μας, σαν ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά φέτος πραγματοποιήθηκαν σήμερα επ ευκαιρία της επίσκεψης των μελών του Εθνικού Συνδέσμου Μεραρχίας Άκουι.

Οι εκδηλώσεις Μνήμης ξεκίνησαν από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Ξενία όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τους Ιταλούς εκπροσώπους και τις τοπικές αρχές, συγκεκριμένα στεφάνι κατάθεσαν ο Ιταλός Ακόλουθος Άμυνας, Σμήναρχος, Αντόνιο Αλμπανέσε, η Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου της Μεραρχίας Άκουι, Γκρατσιέλα Μπετίνι, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί επισκέπτες μετέβησαν στο Μνημείο των Ιταλών όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον καθολικό ιερέα Robert και κατάθεση στεφάνων ενώ ακολούθησαν ομιλίες των εκπροσώπων των αρχών και της Προέδρου του Συνδέσμου κα Μπετίνι. Όλοι τόνισαν στον χαιρετισμό τους πόσο σημαντικό είναι αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει η Ευρώπη και οι λαοί να είμαστε ενωμένοι και ποτέ να μην ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις Μνήμης ολοκληρώθηκαν με την εθιμοτυπική τοποθέτηση λουλουδιών στο σημείο  “Λάκκος των Ιταλών” στην περιοχή Φανάρι.

ΑΚΟΥΙ (12)

ΑΚΟΥΙ (14)

ΑΚΟΥΙ (15)

ΑΚΟΥΙ (16)

ΑΚΟΥΙ (17)

ΑΚΟΥΙ (18)

ΑΚΟΥΙ (19)

ΑΚΟΥΙ (20)

ΑΚΟΥΙ (21)

ΑΚΟΥΙ (22)

ΑΚΟΥΙ (23)

ΑΚΟΥΙ (24)

ΑΚΟΥΙ (35)

ΑΚΟΥΙ (36)

ΑΚΟΥΙ (37)

ΑΚΟΥΙ (38)

ΑΚΟΥΙ (39)

ΑΚΟΥΙ (40)

ΑΚΟΥΙ (41)

ΑΚΟΥΙ (42)

ΑΚΟΥΙ (43)

ΑΚΟΥΙ (44)

ΑΚΟΥΙ (45)

ΑΚΟΥΙ (46)

ΑΚΟΥΙ (47)

ΑΚΟΥΙ (49)

ΑΚΟΥΙ (50)

ΑΚΟΥΙ (51)

ΑΚΟΥΙ (52)

ΑΚΟΥΙ (53)

ΑΚΟΥΙ (54)

ΑΚΟΥΙ (56)

ΑΚΟΥΙ (57)

ΑΚΟΥΙ (58)

ΑΚΟΥΙ (55)

ΑΚΟΥΙ (59)

ΑΚΟΥΙ (60)

ΑΚΟΥΙ (61)

ΑΚΟΥΙ (62)

ΑΚΟΥΙ (63)

ΑΚΟΥΙ (64)

ΑΚΟΥΙ (65)

ΑΚΟΥΙ (66)

ΑΚΟΥΙ (2)

ΑΚΟΥΙ (3)

ΑΚΟΥΙ (4)

ΑΚΟΥΙ (5)

ΑΚΟΥΙ (6)

ΑΚΟΥΙ (7)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις