Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα κάνω απολύσεις στο Δημόσιο αλλά ανακατανομή προσωπικού

«Δεν συζητάμε για απολύσεις στο δημόσιο αλλά για ανακατανομή του προσωπικού. Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για bonus παραγωγικότητας αλλά για μια αξιολόγηση που θα συνδέεται με την ικανότητα του υπαλλήλου σε σχέση με τη μισθολογική του ανέλιξη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ-1.

Πάντως, το πρόγραμμα της ΝΔ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα αλλά, κυρίως, η θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν μη τι άλλο δεν αποκλείουν τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές σημείωναν “η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά.»

Επίθεση στην κυβέρνηση και εκ νέου αίτημα για εκλογές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι «το μείγμα των μέτρων είναι αδιέξοδο. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσθετα μέτρα μπήκαν στο τραπέζι τον τελευταίο μήνα. Τα μέτρα θα επιβαρύνουν κάθε νοικοκυριό. Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό».

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ’ νέου εκλογές  και υποστήριξε ότι «το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλο. Συνεχείς οι παρεμβάσεις της σε όλους τους τομείς. Εχουμε φλομώσει στα ψέματα. Ο άλλος ο δρόμος που επιλέγουμε είναι ένας δρομός που μας βγάζει απο το αδιέξοδο».

Για τον Π. Παυλόπουλο, είπε: «Δεν αμφισβητώ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε βάση για παρερμηνείες. Η συνεισφορά του πέρυσι το καλοκαίρι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε θετική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στα σχέδια του για την κρατική τηλεόραση, δήλωσε: «Θέλω μια δημόσια τηλεόραση ανταγωνιστική στη σχέση κόστους-οφέλους και όχι να αναπαράγει τα κακέκτυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πρέπει να είναι αντικειμενική, να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και να δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν δείχνει ενδιαφέρον ο ιδιωτικός τομέας».

Τι απάντα η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας η κυβέρνηση την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα. Εκτιμούμε την ειλικρινή παραδοχή του ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, αλλά η προσπάθεια να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά.».

aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις