Ο Ιούδας κρεμάστηκε και κάηκε στα… Λουρδάτα!

Πλήρωσε για την προδοσία του

Παρουσία πολλών θεατών, μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες, έγιναν μάρτυρες της τιμωρίας του προδότη Ιούδα, με το κρέμασμα και κάψιμο ομοιώματός του, από τα κλαδιά του γέρου πλάτανου στα Λουρδάτα το βράδυ της 2ης μέρας του Πάσχα.

 Το ομοίωμα του Ιούδα έφτιαξαν νέοι και νέες του χωριού και την κατάλληλη ώρα, ο “Μάρκος”, ο γαϊδαράκος του κ. Κουρή, τον έφερε στον τόπο του… μαρτυρίου συνοδεία λαμπαδηδρόμων, κρεμάστηκε στο πιο ψηλό κλαδί του πλάτανου όπου και δόθηκε στις φλόγες, λαμβάνοντας συμβολικά αυτό που του άξιζε για την προδοσία του. Ακολούθησε πανδαιμόνιο κροτίδων, που έριχναν νέοι του χωριού στα αποκαΐδια του Ιούδα.

Πριν το κάψιμο του Ιούδα, τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος του Π. Σ. Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, δίνοντας μια εορταστική νότα στην εκδήλωση, που συμπλήρωσε το τραπέζι με τα κόκκινα αυγά, το τυρί και το κρασί που μοιράστηκε από μέλη του συλλόγου.

Και του χρόνου!

Λιβέριος Πετρίδης

jud1 jud2 jud3jud4 jud5 jud6_all jud7jud8 jud9 jud10 jud11jud12 jud13 jud14 jud15jud16 jud17 jud18www.lourdas.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις