Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.:12442/15-04-2016 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 9ης Μαΐου.

Τέλεση δοξολογίας στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (θέση Λυγιά) στα Φάρσα, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Φωτίου Γαβριελάτου, Ιεροκήρυκα Ιερά Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

  1. Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του 1ο Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, κ. Ζαχάρη Αναστασία.
  2. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Ξενία. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.
  3. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Κλαουδάτος Μηνάς υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις