OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΡΑΝΗ : Αποτίμηση της Συμμετοχής της Κεφαλλονιάς στην έκθεση Ελλάδος Γεύση

Η συμμετοχή της Κεφαλλονιάς στην έκθεση ¨Ελλάδος Γεύση¨, η οποία  διεξήχθη από  τις 15 έως και  τις 18 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, θεωρώ πως πρέπει να αποτιμηθεί από την απάντηση του διακεκριμένου chef de cuisine Βασίλη Γιαννόπουλου, στην ερώτηση που του έθεσα, « τι γνώμη έχετε για τα Κεφαλλονίτικα προϊόντα που δοκιμάσατε και μαγειρέψατε;» .

Απάντησε: «Δεν ήξερα καν ότι η Κεφαλλονιά είχε τόσα πολλά, ωραία πράγματα !!!

Εξωστρέφεια. Η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Κεφαλλονιάς! Εμείς τα ξέρουμε, τα γευόμαστε, μας αρέσουν. Γνωρίζουμε ότι ποιοτικά υπερέχουν και είναι στο χέρι μας να τα μοσχοπουλήσουμε στις αγορές που θα επιλέξουμε.

Η φέτα, το λάδι, η ρομπόλα, το τσίπουρο και οι μάντολες έκλεψαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, για την Κεφαλλονίτικη μπύρα ενδιαφέρθηκαν πολλοί επαγγελματίες, το λαβράκι βιολογικής καλλιέργειας των Ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς εκθείασε ο chef de cuisine Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς και ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, έκαναν το καθήκον τους ως φορείς του τόπου.

Ως  ΚΡΑΝΗ είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε στην ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, όμως χωρίς την οικονομική συνεισφορά φορέων όπως, η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και το Επιμελητήριο δεν μπορούν να γίνουν πολλά!

Χρειάζεται επειγόντως στρατηγικός σχεδιασμός στο marketing των Κεφαλλονίτικων προϊόντων και εδώ θαρρώ το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, θα σταθεί αρωγός.

Χρειάζεται η συνδρομή των επιστημόνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων του πρώην τμήματος Βιολογικής Γεωργίας και νυν Τεχνολογίας Τροφίμων.

Εάν ισχύσουν οι παραπάνω απαραίτητες προϋποθέσεις, θα είναι πλέον στο χέρι των παραγωγών να συνεργαστούν και μεταξύ τους και με τους φορείς, να θέσουν τους στόχους τους, να εκσυγχρονιστούν, να τολμήσουν, να εντυπωσιάσουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όσα αναφέρω παραπάνω δεν τα λέω γιατί είμαι ειδήμων…………., δεν είμαι.

Τα λέω διότι τα είδα με υπερηφάνεια να συμβαίνουν στον τόπο καταγωγής μου στον Δήμο Άρτας, όπου τόσο η Δημοτική αρχή σύσσωμη, όσο και το Επιμελητήριο Άρτας έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά και οι παραγωγοί του νομού πίνουν νερό στο όνομά τους!!

Όλοι οι παραγωγοί της Άρτας σε ένα cd, φυλλάδια προωθητικά των παραγωγών, παροχή τεχνικής υποστήριξης στους παραγωγούς είναι μόνο κάποια από τα όσα το Επιμελητήριο Άρτας έχει κάνει ενώ η Δημοτική αρχή όπως έμαθα δεν φείδεται χρημάτων για να προωθήσει τους Αρτινούς παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κύριος Τσιρογιάννης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Κεφαλονιάς και μας κάλεσε στην έκθεση της Άρτας κατά το χρονικό διάστημα από τις 27.09 έως 03.10, ενώ σε συζήτηση που είχα μαζί του τόνισε ότι, η προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι από τους βασικούς στόχους του Δήμου Αρταίων. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός για τις προτάσεις και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που συζητήσαμε αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση και με προσκάλεσε στο Δήμο να καταθέσω επίσημα τις θέσεις μου !!!!!

Τέλος, ένα ευχαριστώ οφείλουμε στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κο Ευάγγελο Κεκάτο, που με δική του πρωτοβουλία έγινε πραγματικότητα η συμμετοχή της Κεφαλλονιάς στην έκθεση.

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Οργανωτικός υπεύθυνος της συμμετοχής στην έκθεση

Κεφαλλονιά Συμμετέχοντες Ελλάδος Γεύση

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

an4

11 12 13 14 15 16 21 22 23 31 32

 

 

 

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις