Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους την ερχόμενη Τρίτη

Λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της Παράστασης Διαμαρτυρίας, όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, «καμία ενέργεια δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε την ίδια ημέρα ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας για την επίλυση σημαντικών και καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει πώς κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει», επισημαίνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ανακοινώνοντας νέα Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους της Χώρας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εσωτερικών, την ερχόμενη Τρίτη, 19 Απριλίου.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αττική, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του παλλαϊκού αγώνα για την αποτροπή διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, από τις 11.30 το πρωί έως την λήξη της πρωινής βάρδιας και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα)», τονίζει η Ομοσπονδία και καταγγέλλει, αναφερόμενη στην αιτία των νέων κινητοποιήσεων:

«Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, ειδικά την τελευταία χρονική περίοδο που οι δεσμεύσεις είτε δεν τηρήθηκαν, είτε ακόμη και διατάξεις που κατατέθηκαν “κόπηκαν” την τελευταία στιγμή. Είναι άλλωστε πλέον γνωστό πως τίποτα δεν υλοποιείται εάν δεν συναινέσει το κουαρτέτο των φίλων-δανειστών!!!».

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν:

1. Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.), καθώς και επέκταση του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.

2. Υπολογισμό στις συντάξιμες αποδοχές, του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). «Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια που ήταν προσπάθεια και όρος της τότε ρύθμισης», σχολιάζουν.

3. Άμεση επαναφορά της διάταξης που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την «Αξιολόγηση» και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. «Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. και δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού οι Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής».

4. Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν. 4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. «Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά. Άμεση εφαρμογή της Πράξης 122/2015 του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την συνέχιση καταβολής της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή μετακινήθηκαν. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. πρωτ.: 2/3057/ΔΕΠ/23-3-2015 Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών».

5. Να μην υπάρχει «βαθμολογική καθήλωση» στους εργαζομένους Δ.Ε., που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

6. Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε., κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, «καθώς “κατεύθυνση” του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. κατηγορίας».

7. Επίλυση του προβλήματος της παροχής των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών, σύμφωνα με την πρόταση που εγγράφως έχει καταθέσει η Ομοσπονδία.

«Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να δώσουν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. Η επίλυση απλών, λογικών, αυτονόητων προβλημάτων δυστυχώς πρέπει να γίνεται με συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων οι οποίες προειδοποιούμε πως θα κλιμακωθούν», ολοκληρώνει την ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις