539.663,64€ για τις δομές υποστήριξης των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Την ένταξη δύο πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 539.663,64€ για την υποστήριξη των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πράξεις:

1/ «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών βίας σε περιφερειακό επίπεδο (Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας).

Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5000662 και συνολικό προϋπολογισμό 270.0000€. Ημερομηνία λήξης ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2018.

2/ «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Ζάκυνθο».

 Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5000534 και συνολικό προϋπολογισμό 269.663,64€. Ημερομηνία λήξης ορίζεται η 10η Δεκεμβρίου 2018.

Οι πράξεις έχουν ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων τοπικής εμβέλειας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν. Στο πλαίσιο των πράξεων περιλαμβάνονται εκτός από τη συνέχιση της λειτουργία των δύο Κέντρων στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο:

  • Δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης
  • Δράσεις προώθησης στην απασχόληση
  • Δράσεις δικτύωσης με τοπικούς φορείς και οργανισμούς και μεταξύ των δομών του δικτύου
  • Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις