Ανοίγει ο δρόμος για τα υποβρύχια πάρκα με πρώτο «σταθμό» τον Μαραθώνα

Για τη σημασία των υποβρύχιων μουσείων που θα καταστήσουν την Ελλάδα και τις θάλασσές της πρωταγωνιστές του καταδυτικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο μίλησε ο Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντησή του με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε χαρακτηριστικά ότι «οι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι με συνοδευόμενη κατάδυση, με λίγα λόγια, υποβρύχια μουσεία με παγκόσμια μοναδικότητα, μπαίνουν σε μία ευθεία που θα καταστήσουν την Ελλάδα και τις θάλασσές της πρωταγωνιστές του καταδυτικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Στα πλαίσια των καθηκόντων μου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είχα σήμερα μία εξαιρετική συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, η οποία προχωρά πολύ προσεκτικά – και με απόλυτη προσήλωση, σεβασμό και προστασία – στην ανάδειξη υποβρύχιων μουσείων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ «πέρα από την πολιτιστική σημασία, αντιλαμβάνεται κανείς και τη μεγάλη αξία του, σταδιακά, πανελλαδικού εγχειρήματος στο τομέα του τουρισμού».

Ο κ. Κουίκ προηγουμένως είχε συνεργασία και με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία θέλει να εντάξει τα θαλάσσια πάρκα στις δυναμικές τουριστικές προτάσεις της Ελλάδας.

«Χωρίς να είμαι εξουσιοδοτημένος για την παροχή περισσότερων λεπτομερειών, περιμένω και εγώ με πολύ μεγάλη χαρά και εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, να ακούσω τις ανακοινώσεις  του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα της κας Βλαζάκη, για το Καταδυτικό Πάρκο που θα λειτουργήσει, με συγκεκριμένες εύλογα αυστηρές προδιαγραφές στην ιστορική περιοχή του Μαραθώνα, που είναι και από τις κορυφαίες της πατρίδας μας.

Αυτό το «Αρχαιολογικό Θαλάσσιο Πάρκο» θα είναι και ένας πρώτης τάξεως «πιλότος» για τη δημιουργία αντίστοιχων δράσεων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, σε πρώτη φάση κυρίως του Αιγαίου», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος νόμος για τις καταδύσεις και τον καταδυτικό τουρισμό είχε ψηφιστεί με πρωτοβουλία του τότε Υφυπουργού Ναυτιλίας Πάνου Καμμένου.

http://www.enikonomia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις