Τσεκούρι πέφτει στις ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

Αυστηρό όριο και στις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις διαγνωστικές εξετάσεις, βάζει ο Οργανισμός, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα τελικά ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης θέτει πλαφόν στα ραντεβού των ασθενών, οι οποίοι δεν θα επιτρέπεται να επισκέπτονται περισσότερες από δύο φορές το μήνα γιατρό της ίδιας ειδικότητας, στο πλαίσιο των 200 δωρεάν επισκέψεων που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κάθε συμβεβλημένος γιατρός.

Σε ότι αφορά την διαγνωστική διάγνωση όταν ένας ασθενής κάνει μια διαγνωστική ή εργαστηριακή εξέταση, αυτό θα φαίνεται στο ΑΜΚΑ του, με συνέπεια να μην μπορεί να επαναλάβει την ίδια εξέταση σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο ΕΟΠΥΥ.

Με λίγα λόγια ο έλεγχος των επισκέψεων κα των διαγνωστικών εξετάεων που πραγματοποιούν οι ασθενείς θα γίνεται μέσω του ΑΜΚΑ, το οποίο και θα “κλειδώνει” μετά τις δύο επισκέψεις.

Ωστόσο για τους χρόνια πάσχοντες ή για έκτακτες περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η επιπλέον ιατρική εξέταση, οι γιατροί θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τον ΑΜΚΑ, με τις «ευλογιές» του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: www.topontiki.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις