Ζωντάνεψε η προκατασκευασμένη αίθουσα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

[ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ]

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 

Ζωντάνεψε η προκατασκευασμένη αίθουσα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Για δυο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, 21 και 22 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, πρωί κι απόγευμα, δεκάδες μαθητές από τα δύο Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο, ζεστό και δημιουργικό διήμερο εκδηλώσεων:

–τα πρωινά παρέα με τη θεατρολόγο κ. Αναστασία Θωμά και την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Έλενα Λιάτου άκουσαν και δραματοποίησαν παραμύθια, συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών και έκαναν διάφορες βιωματικές ασκήσεις, και

–τα απογεύματα με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Γεράσιμο Γαλανό δραστηριοποιήθηκαν ως μέλη καλλιτεχνικού εργαστηρίου, κατασκευάζοντας όμορφα στολίδια (κουκουνάρια, ταράνδους κ.ά.) για το χριστουγεννιάτικο δένδρο.

        Η Διευθύντρια και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης ευχαριστούν τον κ. Γ. Γαλανό για την οργάνωση και το γενικό συντονισμό του διημέρου των εκδηλώσεων αλλά και για τη συμμετοχή του σε αυτό. Ευχαριστούν επίσης την κ. Αν. Θωμά και την κ. Έλ. Λιάτου για την άριστη συνεργασία και τη συμμετοχή τους, η οποία προσέδωσε μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην όλη προσπάθεια.

         Ευχαριστίες ακόμη απευθύνουν και στις φιλολόγους κ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα και κ. Αγγελική Μαρκάτου, στη νηπιαγωγό κ. Ελένη Κούτση και στη μαθήτρια του Λυκείου Ληξουριού Μαίρη Μαρκάτου για τη βοήθεια τους σε δραστηριότητες του διημέρου, στην υπάλληλο της Βιβλιοθήκης μας κ. Β. Μαθιουδάκη, η οποία, πέρα από ωράρια, ουσιαστικά και πρακτικά συνέβαλε στη διοργάνωσή του, αλλά και στη δημοσιογράφο κ. Ελ. Κουλουριώτου (Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κεφαλονιάς) για την εύστοχη  ραδιοφωνική κάλυψη αυτής της δραστηριότητάς μας..

         Ξεχωριστά, προφανώς, ευχαριστούν τους μικρούς μαθητές, στους οποίους και εύχονται Καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, καθώς και τις συνοδούς-δασκάλες τους.

         Καλές Γιορτές σε όλους. Ειρήνη και δημιουργικότητα σε όλους.

   Η Διευθύντρια                                                                            Ο Πρόεδρος

  της Βιβλιοθήκης                                                                      του Εφορ. Συμ/λίου

Θ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ                                                                       Π. ΠΕΤΡΑΤΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις