Βαγγέλης Κεκάτος: Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα και για το 2016

Συνέντευξη τύπου μας παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να μας ενημερώσει σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης αλλά και στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος και μέσω αυτού η Κεφαλονιά να έχει μία συνεχή, δυναμική και έντονη παρουσία σε όλες τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις ανά τον κόσμο, ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί και να τεθούν σωστές βάσεις για την καλύτερη προώθηση και περαιτέρω προβολή του νησιού μας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρα μας και ειδικότερα της Κεφαλονιάς, με τον τουρισμό να κατέχει την δεύτερη αν όχι την πρώτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων, μετά τον πρωτογενή τομέα,  συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Κεκάτος στη πολύ ουσιαστική συζήτηση που είχαμε μαζί του αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Κεφαλονιάς μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Ταϊλάνδης, κ. Goompol Manaschuang στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 88η Επέτειο των Γενεθλίων του Βασιλέως, Bhumibol Adulyadej, που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο “Grande Bretagne” στο Σύνταγμα.

Στην δεξίωση συμμετείχαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ενώ τον κ. Κεκάτο συνόδεψαν η κα Μέμη Γεράκη και η πιανίστα Άδα Σιμάτου, είναι γνωστό ότι η Κεφαλονιά και η Ταϊλάνδη συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς καθώς πρόγονος της οικογενείας του αείμνηστου Παναγή Γεράκη διετέλεσε Αντιβασιλέας του Σιάμ.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος μας μετέφερε τα θετικά μηνύματα από τις Διεθνείς Εκθέσεις που συμμετείχε αλλά και την πολύ σημαντική παρουσία για δεύτερη χρονιά στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό, τις λιμενικές υποδομές και το περιβάλλον. Ημερίδα μέσα από την οποία βγήκαν πολύ ενδιαφέρουσα συμπεράσματα για τον τουρισμό κρουαζίερας και τις νέες τάσεις που δημιουργούνται αλλά και τα προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση, κάτι που μας αφορά άμεσα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρηματίες να επιζητούν την αύξηση του αριθμού των πλοίων που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί μας.

Αναφορικά με τις “δυσοίωνες” προβλέψεις που είχαν κάνει τα γνωστά παρα-sites για το 2016 ο κ. Κεκάτος τους ευχήθηκε “περαστικά” καθώς όπως μας δήλωσε, ήταν εντελώς ατυχέστατες και λανθασμένες. Και συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος: “Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και για το 2016 αλλά δεν γίνονται από μόνα τους, είμαστε σε μία διαρκή προσπάθεια να τα διατηρήσουμε”.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα δύο ενδιαφέροντα βίντεο με τις δηλώσεις που μας έκανε ο κ. Κεκάτος  ενώ μας μίλησε και για τις επόμενες εκθέσεις τις οποίες θα συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις