Γιώργος Καλούδης: Εξαφάνιση παραλιών Κέρκυρας

3-11-2015 ΕΓΓΡΑΦΗ Κ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ: ΣΜΙΚΡΥΝΣΗΚ ΤΑΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Κατ΄ άρθρο 16 του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κέρκυρα 23 Νοέμβρη 2015
ΠΡΟΣ
1) Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ.Χρήστο Μωραίτη,
2)Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο,

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Περιφερειάρχη,

Σας ζητάμε να εγγράψετε ως κατεπείγον στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης του ΠΣΙΝ, στη κατηγορία των κατεπειγόντων που πάντα φέρνετε, το εξής θέμα:
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, μετά από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, ΜΕΧΡΙ 15.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ Κ ΤΗ ΤΑΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Το πρόβλημα είναι γνωστό με πρώτες υπό εξαφάνιση τελούσες μεγάλες παραλίες αυτές της Δασιάς και του Ύψου.
Είναι κατεπείγον διότι, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που θα αποσταλλούν, λόγω της ετήσιας διάβρωσής τους από τα κύματα και της ραγδαίας σμίκρυνσής του πλάτους τους, το θερινό (όχι το χειμέριο) κύμα έχει φθάσει μέχρι τους φοίνικες.
Η περιοχή έχει 30.000 κρεββάτια.
Επιβάλλονται άμεσα ενέργειες για τη διάσωσή τους, ως εργαλεία προσέλκυσης τουριστών αλλά και για οικολογικούς λόγους.
Είναι δεδομένο ότι πρέπει να μεταφερθεί άμμος και να γίνουν προστατευτικές βυθίσεις μικρών βράχων, όπως έκανε η Δημαρχία Κάρρα.
Η προμελέτη θα αναδείξει τα αίτια και τις ενδεικνυόμενες ενέργειες.
Χρονικό όριο σύνταξης και παράδοσης της προμελέτης θα πρέπει να είναι τρείς μήνες από την ανάθεσή της.
Το Τμήμα Ωκεανογραφίας του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου έχει εξειδικευθεί σε αυτά τα θέματα. (Εκτός και εάν η προμελέτη μπορεί να συνταχθεί άμεσα από τους μηχανικούς της Περιφέρειας ή από τους 72 μηχανικούς του Δήμου Κερκυραίων).

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις