Ποια είναι τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσει μια γυναίκα -Σε ποιες χώρες αμείβεται καλύτερα [εφαρμογή]

Την ετήσια Έκθεση του για τις ανισότητες φύλου δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μελετώντας τα στοιχεία 145 χωρών.

Φέτος μάλιστα δημιουργήθηκε κι ένα πολύ χρήσιμο ηλεκτρονικό εργαλείο στην σελίδα του BBC, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις ανισότητες φύλου στη χώρα που τον ενδιαφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση δίνει με γραφήματα στοιχεία για μια σειρά από τομείς που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς  ή ανισότητες, όπως η αμοιβή για την εργασία, η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό ανεργίας, η εισχώρηση σε υψηλόβαθμες θέσεις και η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία είναι απογοητευτικά αφού το κενό μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει μεγάλο, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 87η θέση (από τις 145).

Στο τομέα της αμοιβής για την εργασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει ένας άνδρας, η Ελληνίδα αμείβεται μόνο με 93, παρ όλο που το 59% των απόφοιτων πανεπιστημίου είναι γυναίκες.

Επίσης, το 78% ανδρών εργάζεται έναντι μόλις 59% των γυναικών, ενώ από τις υψηλόβαθμες θέσεις μόνο οι 3 από τις 10 καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Τέλος, στο Υπουργικό Συμβούλιο μετέχουν γυναίκες μόνο κατά 10%.

Οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία είναι με σειρά κατάταξης οι: Ισλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ρουάντα, Φιλιππίνες, Ελβετία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία.
Οι δέκα χώρες με την χαμηλότερη είναι οι: Υεμένη, Πακιστάν, Συρία, Τσαντ, Ιράν, Ιορδανία, Μαρόκο, Λίβανος, Μάλι και τελευταία η Αίγυπτος.

Η έκθεση καταλήγει σε μια σοκαριστική εκτίμηση για το πότε προκειται να εξαλειφθούν οι ανισότητες φύλου… συμφωνα λοιπον με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αυτό θα γίνει το 2133(!)

«Παίξε» κι εσύ τώρα με το εργαλείο εδώ και βρες τα στοιχεία για την χώρα που σε ενδιαφέρει!

Πηγή: www.iefimerida.gr/
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις