Σοφία Αράβου: Χαιρετισμός για την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Πέμπτη 17/9/2015 Αργοστόλι, Πλατεία Βαλλιάνου, 8 μμ

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου
τ. Μέλος ΚΕ ΔΗΜΑΡ

Στέλνω θερμούς χαιρετισμούς για την ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας και ανήκοντας στο κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με βαθειά συνείδηση στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ για μια προοδευτική διακυβέρνηση, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.
Οι λόγοι που οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010, δεν υπάρχουν πια. Η πρόσφατη ρεαλιστική στροφή, εγγυάται για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι η εκβιαστική συμπεριφορά των εταίρων μας οδήγησε στην υπογραφή της συμφωνίας της 12ης Αυγούστου. Στηρίζουμε την εφαρμογή και τον πολλαπλασιασμό των θετικών σημείων αυτής της συμφωνίας και την παράλληλη ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα ανακουφίζουν την κοινωνία, που θα κρατήσουν την κοινωνία όρθια, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλους μας.
Στηρίζουμε και προτρέπουμε να ψηφίσετε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με επικεφαλής την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, το Γεράσιμο Βασιλάτο και το νεαρό Θιακό Δημήτρη Ραφτόπουλο.
Το έργο της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου πρέπει να συνεχιστεί με την αριστερή χροιά που τόσο έχουν ανάγκη τα νησιά μας. Η ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας, ο Πολιτισμός του Οδυσσέα, ο τουρισμός, η σύνδεση των νησιών μας με μεταφορές βάσει των κοινωνικών αναγκών και όχι με προτεραιότητα την απληστία και την ατομική κερδοσκοπία.
Για να προσελκύσουν τα νησιά μας επενδύσεις αξιοποίησης και όχι εκποίησης του τόπου και των ανθρώπων. Τα οδικά δίκτυα, η αποκατάσταση των σεισμικών καταστροφών στην Παλική, ο αιγιαλός, πρέπει να γίνουν πρώτη προτεραιότητα. Ο Μύρτος και η οδική σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Κεφαλονιά, είναι έργα ζωής που ο ΣΥΡΙΖΑ με την επανεκλογή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και με τις νέες συνθήκες που έρχονται, με τις νέες χρηματοδοτήσεις, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Ο τόπος πάσχει από προτάσεις, πάσχει από γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση. Δεν χρειάζονται ολιγωρίες και κούφιες μακρηγορίες, που μας έχει συνηθίσει η διεφθαρμένη μεταπολίτευση.
Επιστρέφω στην πανελλαδική πολιτική και Χαιρετίζω τη γενναία συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, που βρήκε το θάρρος που έλειπε πέντε χρόνια τώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Θάρρος που πληροφόρησε την Ευρώπη ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, δεν επιβαρύνουν τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, τα χρήματα των δανείων επιστρέφουν στις δικές τους τράπεζες και όχι στην ελληνική οικονομία! Χαιρετίζω το θάρρος του να αναφερθεί καταπρόσωπο, στο χρέος και τα πολεμικά οφειλόμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο σκάνδαλο Siemens, καταπρόσωπο και με ακροατήριο ολόκληρη την Ευρώπη.
Χαιρετίζω και καταθέτω τη στήριξή μας γι αυτά που κατάφερε, την τριετή σταθερότητα με χαμηλότοκη δανειοδότηση 85 δις. Τη χορήγηση ρευστότητας 35 δις στην ανάπτυξη και την εκκίνηση της τελματωμένης οικονομίας. Την απαγκίστρωση από το Αγγλικό δίκαιο και τη γραπτή διαβεβαίωση της αναδιάρθρωσης του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την προτεραιότητα στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων μας, αυτή η αιμορραγία στο ελληνικό σώμα
Χαιρετίζουμε και γι αυτό στηρίζουμε κριτικά, τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο εξάμηνο ως προς την ανθρωπιστική κρίση, τους διορισμούς, το άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης. Μέσα σε έξι μήνες δεν είναι δυνατόν να υιοθετήσουμε την ψυχαναγκαστική και σχιζοφρενική απαίτηση της συνολικής αντιμετώπισης των πάντων. Πράγματα που δεν κατάφεραν οι «παρά μία τεσσαράκοντα» χρονικές βουρδουλιές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, δεν λύνονται δια μαγείας και αυτομάτως.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να βαδίσει τους στρωμένους με αγκάθια δρόμους του success story και του εικονικού πλεονάσματος, των ψευδών τραπεζικών υποσχέσεων χρηματοδότησης και επανεκκίνησης της οικονομίας. Στη συνέχεια για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δημοψήφισμα που αποκεφάλισε Σαμαρά και Βενιζέλο, και που τόσο ασήμαντο και περιττό έκριναν στη συνέχεια. Τα capital controls έγιναν καραμέλα κάθαρσης στο στόμα του ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΡΑΣΟΥΣ. Πήραν φόρα και αναθάρρησαν οι δήμιοι της Ελλάδας και ακόμα ελπίζουν.
Για όλα αυτά στηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ, προτρέπουμε όλους να ψηφίσουν την Αριστερή Προοδευτική Διακυβέρνηση για να δούμε την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Να μην επανακάμψει η διαφθορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος, η οικογενειοκρατία και η αναξιοκρατία.
Να δούμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη όπως έπρεπε να λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια.

Με τη ΝΙΚΗ την Κυριακή!
Να γίνει η 20η Σεπτεμβρίου 2015, ορόσημο για την αλλαγή σελίδας στη χώρα μας, με αριστερό και προοδευτικό πρόσημο.
Να μη δούμε τη fast truck ανάπτυξη, με Ασιατικούς μισθούς και περιβαλλοντικό θάνατο.
Για να δούμε την Παιδεία να συμβαδίζει με τον τεράστιο Πολιτισμό μας, να γίνεται μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας για όλους μας.
Να δούμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να ανθίζουν και να ζωντανεύουν με δουλειές και αναπτυξιακή πολιτική.
Την Κυριακή πάλι στην πλατεία Βαλλιάνου του Αργοστολιού, να γιορτάσουμε μαζί τα ΕΠΙΝΙΚΙΑ!
Την επανεκλογή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου!
Την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δεκανίκια και συμβιβασμούς!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις