Πολλές φωτιές και φέτος-Συνεχίζεται η καταστροφή

Δυστυχώς και φέτος δεν αποφύγαμε τις φωτιές που έχουν κάψει αρκετά στρέμματα σε πολλά σημεία του νησιού μας.

Τις προηγούμενες ημέρες φωτιές ξέσπασαν σε Καπανδρίτι, Φάρσα, Νύφι και χθες το πρωϊ στον Άγιο Κωνσταντίνο, με τα λιγοστά περνάρια και πεύκα που έχουν απομείνει να καταστρέφονται και αυτά, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι σε μία συμβολική κίνηση από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή εθελοντών αλλά και Πυροσβεστών είχε πραγματοποιηθεί αναδάσωση στο συγκεκριμένο σημείο καθώς έχει απογυμνωθεί από τα υπέροχα πεύκα που προσφέρουν το αναγκαίο οξυγόνο αλλά και την δροσιά που τόσο έχουμε ανάγκη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Βέβαια τα δέντρα προσφέρουν και προστασία από τα ορμητικά νερά της βροχής  που κατεβαίνουν κάθε χειμώνα από το βουνό και προκαλούν πολλές ζημιές στις περιουσίες όσων διαμένουν στην περιοχή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωϊ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου επιχείρησαν Πυροσβεστικά Οχήματα, υδροφόρες της πολιτικής προστασίας μαζί με εθελοντές, ενώ από αέρα επιχειρούσαν ένα ελικόπτερο Έρικσον και αεροπλάνα Πετζετέλ.

kkon kon2 kon3 kon4 kon5

11938071_168853766780278_1958240811_n

kameno

burn burn2 burn3 kameno1 kameno7 kameno8 petzetel
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις