Το πρόγραμμα εορτής Αγίου Γερασίμου Ομαλών

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΟΜΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Φέρεται είς γνώσιν του ευσεβούς Λαού της Κεφαλληνίας ότι μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας, θα εορτασθή η Ιερά Μνήμη του Προστάτου της Νήσου μας και Προστάτου των απανταχού της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου Πατρός ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του νέου  Ασκητού και θαυματουργού, κατά το  κάτωθι Πρόγραμμα :
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 – 8 – 2015
ΩΡΑ 6.00 μ.μ. Δέησις προ του  Ι. Σκηνωματος και μεταφορα Αυτου εις τον νεον  Ιερον Ναον οπου θα ψαλη ο Μικρος  Εσπερινος.
ΩΡΑ 9.30 μ.μ. Μεγας Εσπερινος της εορτης τη συμμετοχη Σεβασμιωτατων  Αρχιερεων και εν συνεχεια Παννυχις μεχρι 4ης πρωϊνης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 – 8 – 2015
ΩΡΑ 7.30 π.μ. Ορθρος και εν συνεχεια  Αρχιερατικον Συλλειτουργον.
ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτανευσις του Ι. Σκηνωματος τη συμμετοχη του Κληρου, Μοναχων ολων των Ι. Μονων της  Ι. Μητροπολεως, των  Επισημων και του Λαου.
ΩΡΑ 12.00 μ. Περας Λιτανειας και τοποθετησις του Ιερου Σκηνωματος εντος του νεου Ι. Ναου προς συνεχισιν του προσκυνηματος.

ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Παρακλητικος Κανων του  Αγιου εις τον Μητροπολιτικον Ιερον Ναον Ευαγγελιστριας – Αναληψεως  Αργοστολιου.
ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Λιτανευσις της  Ι. Εικονος του Αγ. Γερασιμου εις οδους της πολεως, ως ιδιαιτερα εκδηλωσι των κατοικων του  Αργοστολιου προς τον  Αγιον.

ΔΕΥΕΡΑ 17 – 8 – 2015
ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Εις το Σπηλαιον του  Αγ. Γερασιμου Λασσης Αργοστολιου, ενθα το πρωτον ησκητευσεν ο  Αγ. Γερασιμος, θα ψαλη η  Ιερα Παρακλησις μετα των Εγκωμιων του Αγιου.
Απο 17ης μεχρι και της 22ας Αυγουστου εις την Ιεραν Μονην  Αγ. Γερασιμου, θα τεληται Θεια Λειτουργια απο 7:30-9:30 π.μ. και το εσπερας απο 5:00 – 7:30, ο  Εσπερινος της ημερας μετα Τροπαριων του Αγιου και η Επιταφιος  Ακολουθια Αυτου, μετα θειου Κηρυγματος
ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 – 8 – 2015
ΩΡΑ 7.30 π.μ. } Ορθρος και εν συνεχεια Θεια Λειτουργια εις τον Νεον Ιερον Ναον.
ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτανευσις του  Ιερου Σκηνωματος Αγιου Γερασιμου.
ΩΡΑ 12.00 π.μ. Περας Λιτανειας και τοποθετησις του  Ιερου Σκηνωματος εντος της Μεγαλης Λαρνακος της Κοιμησεως, ενθα ο Ταφος του  Αγιου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις