Ανακοίνωση από την Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ.

Η Συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Μετά από αίτημα ακτοπλοϊκής εταιρίας για άδεια δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό την άδεια άμεσης επαναλειτουργίας της γραμμής σε ετήσια βάση, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες των νησιών μας αλλά και κάθε επισκέπτης που θα ήθελε να μας επισκεφθεί.
Τα νησιά μας έχουν απόλυτη ανάγκη άμεσης σύνδεσης με την Πάτρα, ειδικά για θέματα των πολιτών όπως δικαστικά, διοικητικά, φορολογικά και για θέματα υγείας, και ειδικότερα για τους χρόνια πάσχοντες.
Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό και η πολιτεία πρέπει να αποφασίζει με μόνο γνώμονα αυτό.
Ζητάμε Κε Υπουργέ την άμεση υλοποίηση ενός παλλαϊκού αιτήματος για άμεση επαναλειτουργία της γραμμής ΣΑΜΗ –ΠΑΤΡΑ-ΙΘΑΚΗ όπως προβλέπεται και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αντιστοιχία της ηπειρωτικής συγκοινωνίας με την ακτοπλοϊκή, που ουδέποτε εφαρμόστηκε στις γραμμές των νησιών μας.

Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας
Βασίλης Καμπίτσης   α.α. Γιώργος Ατζελίδης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις