Ενημερωτικό Δελτίο Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Για τις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά

Ως αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης στηρίζουμε τη θέση της ΕΛΜΕ-ΚΙ ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οφείλει να συγκεντρώνει και να ανακοινώνει τα οργανικά κενά μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιούνη κάθε έτους.

Καταγγέλλουμε ότι για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας κώφευσε στην δίκαιη απαίτηση του κινήματος και των αιρετών να αναρτήσει – κοινοποιήσει στα σχολεία ΟΛΑ τα οργανικά κενά με αναφορά «διευθυντικό κενό» σε όσα προκύπτουν από θέσεις επί θητεία, καθώς και με αναφορά στις ώρες που αντιστοιχεί το κενό εφόσον δεν είναι πλήρες. Να γίνεται καθαρή αναφορά στα εν δυνάμει οργανικά κενά που μπορεί να προκύψουν π.χ. από τις αιτήσεις βελτίωσης. Επίσης, να υπάρχει στήλη με εκτίμηση για λειτουργικά κενά και γενικότερα κάθε στοιχείο που μπορεί να δώσει την πληρέστερη δυνατή εικόνα στους συναδέλφους.

Τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι καλούνται να επιλέξουν χωρίς να έχουν την πλήρη εικόνα και υπάρχει ο κίνδυνος να υποβληθούν σε αυθαιρεσίες και αδικίες σε βάρος τους (πχ μετακινήσεις σε πολλά σχολεία).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Προτείναμε την πάγια θέση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, οι τοποθετήσεις στα οργανικά κενά να γίνονται με τήρηση της εξής σειράς:

Α. Τοποθετούνται οι εκπ/κοί των ειδικών κατηγοριών σύμφωνα με όσα αναφέρονται γι’ αυτούς.

Στη συνέχεια:

Β.

α) Πρώτα τοποθετούνται οι υπεράριθμοι με βάση τα μόριά τους.

β) Μετά τοποθετούνται όσοι ζητούν βελτίωση με βάση τα μόριά τους.

γ) Έπειτα τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ με σειρά το έτος εισόδου (αρχαιότητα) σ’ αυτό και τα μόριά τους.

δ) Ύστερα τοποθετούνται οι μετατιθέντες.

ε) Τέλος, οι νεοδιόριστοι.

Αν μετά την ολοκλήρωση παραπάνω διαδικασίας εξακολουθούν να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις καλούνται οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση, αν επιθυμούν να τοποθετηθούν σε μια από τις εναπομείναντες οργανικές θέσεις, με την ίδια παραπάνω διαδικασία.

Εάν προκύψει στην πορεία κάποια διαφοροποίηση στα κενά η πληροφορία να κοινοποιείται στο σύνολο των συναδέλφων.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία των τεσσάρων υπόλοιπων μελών του ΠΥΣΔΕ την απέρριψε. Έτσι νομιμοποίησαν την πολιτική επιλογή να βρίσκονται οι συνάδελφοι της διάθεσης διαρκώς σε ομηρία, κάτι που σήμερα με την κινητικότητα παίρνει νέες επικίνδυνες διαστάσεις.

Είναι προφανές ότι τα κενά στα οποία έγιναν οι τοποθετήσεις, όπως έχουμε ήδη επισημάνει καταψηφίζοντας τους πίνακες των κενών, καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες (20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις κοκ) ούτε με την απαίτηση και τη δυνατότητα όλοι οι συνάδελφοι να έχουν οργανική.

Αργοστόλι 10-7-2015

Οι αιρετοί

Νώντας Μαυροκέφαλος

(αναπληρωτής της Ελένης Μεμελετζόγλου).

Διονυσία Πεντογάλου

εκλεγμένοι με τη ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις